Bojan Voglar ni več trener Žalčank

Upravni odbor RK Zelene Doline Žalec se je soglasno odločil za prenehanje sodelovanja s članskim trenerjem Bojanom Voglarjem.


Epidemija koronavirusa je že 11. marca prinesla prekinitev rokometne sezone in konec marca tudi dokončno odločitev RZS o zaključku tekmovanj v 1. A DRL. Epidemija je ustavila tudi podporo nekaterih sponzorjev, zato so v Žalcu začeli s pripravo racionalnejšega scenarija organizacije dela in poslovanja v spremenjenih razmerah tudi za naslednjo sezono, še posebej, ker so ekipnemu športu ukrepi postavili več omejitev kot individualnim športom.

RK Zelene Doline Žalec ni klub profesionalnih igralk in trenerjev, zato je pomembno, da tudi v manj ugodnih časih ohranimo zdravo jedro in sledimo viziji kluba. Ta pa je še naprej razvoj domačih rokometašic iz lokalnega okolja, ki bodo skozi čas zasedala ključna igralna mesta v članski kategoriji. Posebej v teh negotovih in za šport težkih časih je cilj kluba zagotoviti kakovostni trenažni proces, ki bo omogočal napredovanje in razvoj rokometašic od najmlajših kategorij naprej.

Vrhunski rezultati ne bodo ključni cilj kluba. V upravnem odboru želijo ohraniti »zdrav« klub s svojim osnovnim poslanstvom na dolgi rok. To je bilo članom UO RK Zelene Doline Žalec tudi ključno vodilo pri odločitvah, povezanih z racionalizacijo poslovanja kluba. Delo in aktivnosti s člansko ekipo bodo do dogovora z novim trenerjem prevzeli ostali trenerji v klubu, ta pa bo delo s člansko ekipo predvidoma prevzel z začetkom priprav na novo sezono 2020/21.

FOTO: RK ZELENE DOLINE ŽALEC

Komentarji