Bombač: “Gremo našim sanjam naproti”

Po zmagi nad Islandijo je čutiti, da se v slovenski rokometni javnosti počasi prebuja evforija. Četrta zaporedna zmaga Slovenijo ohranja v boju za polfinale, še bolj pa navdušuje dejstvo, da naši igrajo dober rokomet, v moštvu pa očitno vlada odlično vzdušje.


Kot kaže ima veliko zaslug za dobro reprezentančno vzdušje Ljubomir Vranješ, ki verjame v svojo ekipo. Po tekmi z Islandino je še posebej pohvalil Deana Bombača, ki na Švedskem igra kot prerojen. “Bombač je neverjeten rokometaš, a to smo vsi vedeli že pred tem turnirjem. Na minulem dvoboju proti Švicarjem je počival, zato je bil na današnjem dodobra spočit in svež ter poln energije. Danes je bil res dober! V napadu smo igrali zelo dobro, predvsem Dean je bil v svojem ‘špilu’. A tudi obramba je bila na dokaj visoki ravni, tudi vratar Klemen Ferlin je bil spet zanesljiv, tako kot na minulih dvobojih. Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Zdaj nas čakajo Madžari. Verjamem, da imamo boljšo ekipo in jih bomo premagali,” je samozavesten Vranješ.

Dean Bombač resnično igra v življenjaki formi. Proti Islandiji je dosegel kar 9 zadetkov in bil izbran za igralca srečanja. “Mislim, da sem na današnji tekmi jaz najbolj užival. Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman opravljata vrhunsko strokovno delo, Žan Rant Roos in Rudi Slobodnik nas neprestano pripravljata ter smo pri njih na masažah in terapijah. Čestitam tudi vsem drugim fantom v naši ekipi. To je verjetno moja najboljša tekma v reprezentanci in vesel sem, da je prišla v pravem trenutku. Gremo korak za korakom, zdaj nas čakajo Madžari. Gremo našim sanjam naproti,” je zaključil 30-letni Primorec, ki dolgo časa pri slovenski izbrani vrsti ni bil v prvem planu.

Če bodo Bombač in soigralci nadaljevali z igrami v tem slogu, bo jutri trepetala tudi Madžarska. Naši severovzhodni sosedje so v preteklem obračunu izgubili proti reprezentanci Norveške.

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji