Bombač: “Pravijo, da je na Madžarskem diktatura, a stanje tam je boljše kot v Sloveniji”

Eden izmed najboljših slovenskih rokometašev Dean Bombač je v intervjuju za Ekipo SN primerjal stanje Slovenije in Madžarske v povezavi z vsemi ukrepi in omejitvami zaradi koronavirusa. Bombač pravi, da je stanje na Madžarskem v primerjavi s Slovenijo super.


Izkušeni slovenski organizator igre se mudi na reprezentančnih pripravah v Laškem, kjer se Slovenci pripravljajo na nastop na SP v Egiptu. Ob pogovoru za Ekipo SN pa je slovenski legionar izrazil nezadovoljstvo nad stanjem v njegovi domovini: “Težko je biti pameten, moram pa reči, da se mi vse to ne zdi čisto normalno; sploh kar zadeva šole in vrtce. Vemo, koliko otroci s tem izgubljajo, in zaradi tega mi je najtežje, to me najbolj moti. Vsak od nas lahko pol leta preživi brez barov, restavracij in brez nakupovanja oblačil po trgovinah. Da zapiramo otroke, pa me boli, tega ne podpiram,” je v časopisu Ekipa SN povedal Bombač.

Tudi član madžarskega Pick Szegeda se zaveda, da v Sloveniji ne vlada dobro vzdušje: “Zagotovo je zelo napeto, saj ljudi ne moreš kar zakleniti doma in jim vzeti svobode, ki so je vajeni. Veliko so že pretrpeli. Potem pa še vidiš, da smo pri nas s tovrstnimi ukrepi začeli prvi, pa imamo najslabšo situacijo. Nihče me ne bo prepričal, da smo zanjo krivi samo ljudje, češ da se ne držimo ukrepov oblasti – ker to preprosto ni res. Pri nas na Madžarskem vse funkcionira normalno, razen kafičev, barov, pa je stanje veliko boljše. Vrtci in šole – vse odprto. Raje ne bi nič komentiral, vidi pa se, da so ljudje nezadovoljni. Mislim, da se je treba čim prej vrniti v normalne tirnice.”

Na Madžarskem je na mestu predsednika vlade Viktor Orban, ki je nekakšen zornik slovenskega premierja Janeza Janše. A po besedah Bombača Orban v času koronavirusa vlada s povsem mehkejšo roko: “Na Madžarskem se ljudje ne počutijo tako ogrožene. Mislim, da Orban v primerjavi s slovensko vlado to krizno situacijo rešuje precej bolje. Govori se, da je na Madžarskem diktatura, ampak moram povedati, da je stanje na Madžarskem v primerjavi s Slovenijo super. Izpolnjeni so osnovni pogoji za normalna življenja družin, otroci so lahko hodili v šole in vrtce. Depresija hitro pride in to je zahrbtna bolezen. Če je človek v strahu, brez službe, še toliko prej. Grozno. Molim k bogu, da bo čim prej mimo in da vsi čim bolje pridemo skozi,” je za Ekipo SN zaključil Bombač.

Komentarji