Bomo danes dobili drugega potnika v 1. B ligo?

Po tem ko so se rokometaši Gorišnice v minulem krogu 2. DRL v končnici za prvaka veselili tudi matematične uvrstitve v 1. B ligo, bomo danes spremljali predzadnji krog. V najboljšem položaju za preboj v 1. B ligo so poleg rokometašev Gorišnice rokometaši RK Radovljice-Cerklje.


Štajerski klub RD Moškanjci Gorišnica se je z deveto zmago v 2. DRL minuli vikend razveselil teoretične uvrstitve v 1. B ligo. Gorišnica v letošnji sezoni 2. DRL ni oddala še nobene točke in ima na računu devet tekem in devet zmag. Za potrditev odlične sezone bodo Štajerci odigrali še tekmo proti Veliki Nedelji in Radovljici.

Veliko bolj napeto bo za drugo mesto, ki vodi v 1. B ligo. Rokometaši Radovljice-Cerklj imajo še teoretične možnosti za osvojitev prvega mesta v 2. DRL. Gorenjci si lahko uvrstitev v 1. B ligo zagotovijo že nocoj na tekmi proti Ajdovščini. Ob zmagi proti Ajdovščini bi imeli tako že krog pred zaključkom tekmovanja dva kluba, ki bosta v prihodnji sezoni igrala v 1. B ligi. Zaradi boljše gol razlike Gorenjcev, bi tudi enako število točk z Veliko Nedeljo pomenilo, da bi v 1. B ligo odpotovali prvi.

Prleški klub RK Velika Nedelja, ki je pred sezono kazal velike ambicije za nastop v 1. B ligi, tako ni več odvisen od samega sebe. Prleki bodo morali za preboj v 1. B ligo zmagati na obeh tekmah v končnici za prvaka, hkrati pa upati na dva spodrsljaja RK Frankstah Radovljica-Cerklje.

2. DRL, KONČNICA ZA PRVAKA, 2. KROG

Sreda, 16. junij, ob 19:00
RK FRANSTAH RADOVLJICA – RK AJDOVŠČINA

ob 20:00
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK VELIKA NEDELJA

Komentarji