BOOM! Kielce na pragu razpada!

Poljski prvaki, podprvaki Lige prvakov, oziroma na kratko evropski gigant Lomza Indstria Kielce je v zaključku lanskega leta izgubila enega izmed svojih glavnih sponzorjev, Van Pur S.A., ki je proizvajalec piva znamke Lomza. Pogodba je bila sicer veljavna do konca leta 2022, a se je vodstvo kluba odločilo za prekinitev sponzorstva še pred njenim iztekom.  


Bertus Servaas, CEO kluba Kielce: “Razmerje med klubom in Van Pur S.A. je bilo od začetka perfektno. Ekonomska situacija je prisilila naše partnerje v odločitev, da prekinejo s sponzoriranjem našega kluba in mi poskušamo njihovo situacijo razumeti. Razšli smo se sporazumno, v dobrih odnosih in smo hvaležni za njihovo predanost pri sponzoriranju kluba v težkih časih pandemije.”

Sporočilo upravnega odbora:“Upravni odbor kluba je na seji, na kateri so sodelovali člani nadzornega odbora, ocenil stanje kluba in stanje pogovorov s potencialnimi sponzorji, predvsem naslovnimi. Na podlagi sestanka, pretehtanih scenarijev, potenciala sponzorstva in pogovorov o prestopih je upravni odbor sklenil, da do konca sezone 2022/2023 nadaljuje sodelovanje v domačih in evropskih tekmovanjih s čim močnejšim kadrom, ki je odvisen od finalizacije pogovorov o sponzorstvu. Nadaljnje odločitve o sodelovanju in nivoju ekipe v sezoni 2023/24 bodo sprejete do konca marca letos. Ta odločitev bo upoštevala proračunske možnosti kluba in s tem potencialno sestavo ekipe. Pri doseganju tega cilja računamo na podporo mesta Kielce, maršalskega urada, podjetij, s katerimi klub sodeluje in tistih, s katerimi se pogovarja o vzpostavitvi sodelovanja. Zahvaljujemo se igralcem, s katerimi se je danes sestal upravni odbor kluba, za njihovo predanost in ohranjanje volje, da nadaljujejo svojo igro v Kielcah. Zahvaljujemo se tudi našim navijačem, sponzorjem in dobronamernim ljudem, ki so v zadnjih težkih časih pomagali klubu za podporo.”

Že nekaj tednov klub mrzlično išče novega glavnega sponzorja. Če klub ne bo uspel najti novega pokrovitelja, bo klub zapustilo malo morje igralcev.

Klubski navijači zbirajo podpise na spletu za peticijo, da bi mesto in regijske avtoritete pristavili svojo podporo klubu. Tudi sami so pripravljeni pomagati z donacijami.

 

GOVORICE O PRESTOPIH:

Nedim Remili v PSG

Arkadiusz Moryto v Barcelono

Artsem Karalek v Barcelono

Andreas Wolff v Veszprem

Dylan Nahi v Pick Szeged

Alex Dujshebaev v Pick Szeged

Daniel Dujshebaev v Pick Szeged

Talant Dujshebaev v Pick Szeged

 

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji