Borbeni Škofjeločani v Velenju iztržili remi!

Favoriti z Velenja so gostili razigrane rokometaše Urbanscape Loke, ki se kljub nenehnemu zaostanku do zadnjih sekund niso predali in domačim rokometašem vzeli točko!


Tekmo so bolje odprli Velenjčani, ki so po štirih minutah povedli s 3:0. Gostje iz Škofje Loke so imeli obilico težav v napadu, a so na srečo imeli razigranega vratarja Luko Stanojlovića. Po njegovi zaslugi so si domači favoriti priigrali prednost »zgolj« petih zadetkov (7:2). Prvi strateg Loke je nato posredoval z minuto odmora, po kateri so njegovi izbranci strnili vrste in s serijo štirih golov ujeli priključek (7:6). Velenje se je z dvema zadetkoma zopet malce odlepilo, nato pa sta oba vratarja – Stanojlović in Aljaž Panjtar skupno zbrala 7 zaporednih obramb, kar je rezultiralo v skromen strelski izkupiček prvega polčasa. Pred odmorom so gostje še uspeli izenačiti na 10:10, za minimalno prednost Velenjčanov pa je v zadnji minuti poskrbel Ibrahim Haseljić.

V drugem polčasu se vratarja nista ohladila, a manjši naskok so vselej držali rokometaši Velenja. Ti so v 40. minuti znova prišli do 4 zadetkov prednosti (17:13), znova pa je bil potreben gostujoči posvet ob igrišču. Škofjeločani so uspeli iztržiti igro ‘gol za gol’ a priključka niso našli. V zadnjih minutah je med vratnici gotov vstopil Gašper Dolenc, ki se je izkazal s tremi pomembnimi obrambami, po katerih so Škofjeločani rezultat znižali na minimalno razliko. Aljaž Jesenko je sprva zadel sedemmetrovko za 24:23, v zadnjih sekundah pa je bil natančen še Urban Pipp, ki je na veselje gostov iztržil remi.

 

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Vodušek

Komentarji