Borut Ošlak: “Vem in verjamem, da imamo letos konkurenčno ekipo”

Pri RK Slovenj Gradec 2011, so tako kot ostale ekipe 1. NLB lige že začeli s pripravami na novo sezono. Pri Korošcih so opravili krajši intervju z Borutom Ošlakom, ki je lani novembra kot odmevna okrepitev prišel k Slovenjgradčanom in jim bo predvsem v letošnji sezoni pomagal do čim boljše končne uvrstitve. 


Intervju z Ošlakom, ki je svoje rokometne izkušnje nabiral tudi v tujini in sicer v Španiji, Franciji in na Madžarskem si lahko preberete v nadaljevanju.

𝗞𝗮𝗸𝗼 𝘀𝗲 𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝘁𝗲𝗺 𝗱𝗼𝗹𝗴𝗲𝗺 𝗼𝗱𝗺𝗼𝗿𝘂 𝘀𝗽𝗲𝘁 𝘃𝗿𝗻𝗶𝘁𝗶 𝗻𝗮 𝗿𝗼𝗸𝗼𝗺𝗲𝘁𝗻𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲?
Res je bila dolga pavza, nekje od začetka marca smo trenirali po prilagojenem programu, sedaj tudi upam, da se bo stanje umirilo in, da se bomo na novo sezono, ki prihaja pripravili tako kot je treba.Sam že komaj čakam nove izzive, ki nam bodo prišli naproti se pa seveda zavedam, da bo ta pripravljalni del zelo naporen ampak ne glede na vse moramo čez to, da bomo optimalno pripravljeni.

𝗦 𝗸𝗮𝗸𝘀̌𝗻𝗶𝗺𝗶 𝗼𝗯𝗰̌𝘂𝘁𝗸𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗰̌𝗮𝗸𝘂𝗷𝗲𝘀̌ 𝗻𝗼𝘃𝗼 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗼, 𝘃𝗲𝗿𝗷𝗲𝘁𝗻𝗼 𝘀𝗲 𝘇̌𝗲 𝘃𝗲𝘀𝗲𝗹𝗶𝘀̌ 𝘁𝗲𝗸𝗲𝗺 𝗽𝗿𝗲𝗱 𝗽𝗼𝗹𝗻𝗶𝗺𝗶 𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗻𝗮𝗺𝗶, 𝘀𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗷𝗴𝗿𝗮𝘀̌𝗸𝗲 𝘀̌𝗽𝗼𝗿𝘁𝗻𝗲 𝗱𝘃𝗼𝗿𝗮𝗻𝗲?
Srčno si želim, da bodo lahko tribune zopet polne in, da bo vse potekalo tako kot mora. Vem in verjamem, da imamo letos konkurenčno ekipo in, da lahko dosežemo res lepe rezultate. Pričakujem pa seveda od ekipe, da gremo korak za korakom ter da v prvenstvu kot v igri sami napredujemo glede na lanske tekme ter lansko sezono in mislim, da smo tega zmožni.

𝗣𝗿𝗲𝗷 𝘀𝗲𝗺 𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝗹 𝗱𝗮 𝗯𝗼𝘀̌ 𝘃 𝗹𝗲𝘁𝗼𝘀̌𝗻𝗷𝗶 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗶 𝗻𝗼𝘀𝗶𝗹𝗲𝗰 𝘀𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗷𝗴𝗿𝗮𝘀̌𝗸𝗲 𝗲𝗸𝗶𝗽𝗲, 𝗸𝗮𝗸𝗼 𝗽𝗮 𝘁𝗶 𝘃𝗶𝗱𝗶𝘀̌ 𝘁𝗼 𝗲𝗸𝗶𝗽𝗼, 𝗸𝗶 𝘀𝗲 𝗷𝗲 𝘃 𝗰̌𝗮𝘀𝘂 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗼𝗿𝗮 𝗱𝗼𝗸𝗮𝗷 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗶𝗹𝗮, 𝗻𝗮𝗺𝗿𝗲𝗰̌ 𝗽𝗿𝗶𝘀̌𝗹𝗶 𝘀𝗼 𝘀̌𝘁𝗲𝘃𝗶𝗹𝗻𝗶 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗶 𝗳𝗮𝗻𝘁𝗷𝗲, 𝗸𝗶 𝘀𝗲 𝗯𝗼𝗱𝗼 𝘇𝗮𝗴𝗼𝘁𝗼𝘃𝗼 𝘇𝗲𝗹𝗼 𝗶𝘇𝗸𝗮𝘇𝗮𝗹𝗶 𝘃 𝗯𝗲𝗹𝗼-𝗺𝗼𝗱𝗿𝗲𝗺 𝗱𝗿𝗲𝘀𝘂?
Kot sem že omenil, mislim, da imamo zares odlično ekipo, na vsaki poziciji imamo po dva ali tri zelo kvalitetne igralce. Zunanja – bekovska linija je postala zelo močna s prihodom Žana Šola in Vida Levca, izpostaviti je treba mladega Aljaža Lampreta, ki velja za zelo talentiranega igralca kateri prihaja iz mladinskega pogona. Desna stran pa je s Filipom Banfrom in vrnitvijo Blaž Orterja tudi dosti osvežena. Krilni igralci so zelo dobri, na vratih smo dobili novo okrepitev, ki nam bo v veliko pomoč, krožni napadalci so super, tako, da menim, da smo lahko konkurenti prav vsaki ekipi v prvenstvu.

𝗩 𝗽𝗿𝘃𝗲𝗺 𝗸𝗼𝗹𝘂 𝗴𝗼𝘀𝘁𝗶𝘁𝗲 𝗞𝗿𝗸𝗼 𝗶𝘇 𝗡𝗼𝘃𝗲𝗴𝗮 𝗠𝗲𝘀𝘁𝗮, 𝗻𝗮𝘁𝗼 𝘁𝗲𝗸𝗺𝗮 𝗱𝗼𝗺𝗮 𝘀 𝗣𝗶𝘃𝗼𝘃𝗮𝗿𝗷𝗶 𝘃 𝘁𝗿𝗲𝘁𝗷𝗲𝗺 𝗸𝗿𝗼𝗴𝘂 𝗽𝗮 𝗷𝗲 𝗻𝗮 𝘀𝗽𝗼𝗿𝗲𝗱𝘂 𝗞𝗼𝗿𝗼𝘀̌𝗸𝗼-𝗦̌𝗮𝗹𝗲𝘀̌𝗸𝗶 𝗱𝗲𝗿𝗯𝗶….𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗮𝗵𝗸𝗼 𝘇 𝗲𝗸𝗶𝗽𝗼 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗮𝗸𝘀̌𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗵𝗶 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁 𝘇𝗮 𝗽𝗿𝗲𝘃𝘇𝗲𝗺 𝘃𝘀𝗲𝗵 𝟲 𝘁𝗼𝗰̌𝗸?
Takšne stvari je zelo nehvaležno napovedovati, za začetek bi bil malce skromnejši in bi raje šel tekmo po tekmo. Mi se bomo seveda maksimalno pripravili na vsakega nasprotnika in bomo šli vsako tekmo po dve točki. Raje nebi napovedoval tako daleč, ampak bi šel korak za korakom in bi osvajal točke, ki so nam prve na vidiku.

𝗟𝗮𝗵𝗸𝗼 𝘇̌𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝗼𝗺𝗲𝗻𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗮𝘃𝗶𝗷𝗮𝗰̌𝗶 𝗿𝗮𝗰̌𝘂𝗻𝗮𝗷𝗼 𝗻𝗮𝘁𝗲 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝘃 𝗽𝗿𝗶𝗵𝗮𝗷𝗮𝗷𝗼𝗰̌𝗶 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗶, 𝗽𝗼𝗴𝗼𝗱𝗯𝗮 𝗻𝗮𝗷 𝗯𝗶 𝘁𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗸𝗹𝗮 𝗽𝗼 𝗸𝗼𝗻𝗰𝘂 𝗹𝗲 𝘁𝗲 , 𝘀̌𝘁𝗲𝘃𝗶𝗹𝗻𝗶 𝗽𝗮 𝗯𝗶 𝘁𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶 𝘀̌𝗲 𝘃𝗲𝗱𝗻𝗼 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗹𝗶 𝗺𝗲𝗱 𝗯𝗼𝗷𝗲𝘃𝗻𝗶𝗸𝗶?
Vse je mogoče. Sprva se je treba osredotočiti na to sezono, ki je pred nami, če mi bo pa zdravje služilo tudi v nadaljnje bom seveda nadaljeval z rokometom. Nimam pa namena zasesti mesto kateremu mlajšemu igralcu in mu s tem onemogočiti priložnosti za igranje. Veliko je res odvisno od te sezone, želja je res velika. Rad imam šport, rad imam to igro tako, da lahko še kakšno sezono odigram tu, bomo pa seveda o takšnih stvareh govorili malce kasneje.

Foto: Aljaž Sešel

Komentarji