Branko Tamše s sladko zmago v skupinski del Evropske lige

Slovenskemu trenerju na klopi hrvaškega podprvaka, Brantku Tamšetu, je uspel velik met. Na zadnji kvalifikacijski tekmi za EHF Evropsko ligo je z Nexejem po zaostanku na prvi tekmi (33:27) v domači dvorani zmagal z enako prednostjo kot Danci (32:26), a se zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh veseli napredovanja v skupinski del tekmovanja.


Nexe bo tako že drugo leto zapored nastopal v skupinskem delu Evropske lige. Po izjemno napeti tekmi v Našicah si je glavni trener Branko Tamše oddahnil. Prva tekma na Danskem proti Bjeringbro Silkeborgu se je končala v korist domačinov (33:27). Nexe bi tako moral na povratni tekmi v Našicah slaviti z večjo razliko, ali pa gostujoči ekipi iz Danske preprečiti, da doseže več kot 27 golov.

Kanček sreče se je nasmehnil Nexeju, ki je za napredovanje v skupinski del EHF Evropske lige izpolnil prav zadnji pogoj. V domači dvorani so varovanci Branka Tamšeta zmagali z 32:26. Skupni rezultat je znašal 59:59, a se Nexe zaradi večjega števila doseženih golov na Danskem veseli napredovanja v skupinski del tekmovanja.

Za Nexe sta zaigrala tudi slovenska legionarja Andraž Velkavrh, ki je dosegel pet zadetkov in Ormožan Miha Kavčič, ki se ni vpisal med strelce. Eden izmed bolj zasluženih za zmago Nexeja je bil kapetan ekipe, Slovenec Saša Barišić Jaman, ki je dosegel devet zadetkov.

NEXE – BJERINGBRO SILKEBORG 32:26 (15:11)

 

FOTO: RK Nexe Facebook

Komentarji