Branko Tamše se vrača na Balkan!

Slovenski priznani rokometni trener ni dolgo zdržal brez pridiha balkanskega rokometa. Po odhodu v Katar se Slovenec vrača na Balkan, sedel pa bo trenersko klop hrvaškega prvoligaša RK Nexe Našice.


43-letni slovenski rokometni trener iz Velenja Branko Tamše bo na klopi hrvaškega RK Nexe Našice nasledil Hrvoja Horvata, ki bo sedel na klop hrvaške reprezentance. Slovenec je z Našicam podpisal pogodbo za 2 in pol sezoni.

Branko Tamše je do 28. leta igral na desnem krilu v moštvu Gorenja, a je huda poškodba kolena predčasno prekinila njegovo igralsko kariero. Zato se je odločil za trenersko službo. Bil je pomočnik Ivice Obrvana v Gorenju, katerega klop je prevzel leta 2009 in osvojil tri naslove slovenskega državnega prvaka. Pet let je vodil tudi RK Celje Pivovarna Laško in v tem času mu je uspelo osvojiti 14 od 15 možnih lovorik.

Iz Celja je sledil prestop v Zagreb, kjer je osvojil hrvaški pokal in državno prvenstvo. Njegova zadnja postaja pred prestopom v Našice je bila v Katarju, kjer je vodil najbolj znani katarski klub Al Rayyan.

Našice bo prevzel danes, Tamše pa bo svoj krst na klopi NEXE doživel že v ponedeljek v Skopju na tekmi z Vardarjem.

Novi trener rukometnog kluba Nexe je Branko Tamše, slovenac koji je dosad vodio klubove Gorenje Velenje, Celje s kojim…

Objavil/a RK NEXE dne Petek, 29. januar 2021

FOTO: Gregor Katič

Komentarji