Branko Tamše v boju za selektorja Tunizije

Rokometni portal handball-planet je poročal, da je nekdanji trener RK Celje Pivovarna Laško, Branko Tamše v igri za selektorski stolček izbrane vrste Tunizije.


Tunizijska rokometna zveza išče selektorja, ki bo reprezentanco vodil na svetovnem prvenstvu leta 2021 v Egiptu, potem ko je Španec Toni Gerona prevzel izbrano vrsto Srbije. Tamše pa ima v boju za selektorsko vlogo tudi dva proti kandidata, in sicer Slavka Golužo in Daniela Gorda.

Branko Tamše je nazadnje vodil Zagreb, a ga je lanskega septembra na tem položaju zamenjal nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović. Tamše je v Sloveniji vodila oba največja kluba v državi, tako RK Gorenje Velenje kot tudi RK Celje Pivovarna Laško. S slednjimi je v svoji karieri požel tudi največ uspeha.

Slavko Goluža že tretje leto deluje kot glavni trener Slovaške ekipe HC Tatran Prešov. Goluža je med leti 2010 – 2015 vodil  reprezentanco Hrvaške s katero je osvojil tudi tri bronasta odličja z velikih tekmovanj. Pod taktirko Goluže je Hrvaška tretje mesto osvojila na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji, istega leta so bili Hrvati bronasti tudi na Olimpijskih igrah v  Londonu, ter leto kasneje še na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Daniel Gordo je konec lanskega leta podpisal osemmesečno pogodbo za vodenje brazilske reprezentance z načrtom olimpijskih kvalifikacija, ki bi morale potekati aprila, a se je aprila sodelovanje končalo. Gordo pa je bil tudi trener španske ekipe BM Nava.

Foto: Gregor Katič

Komentarji