Bregar pred Bukarešto: “Žal ne bomo kompletni”

Krimovke se danes odpravljajo na pot v Bukarešto, kjer bodo v soboto ob 17. uri po lokalnem času odigrale tekmo drugega kroga glavnega dela Lige prvakinj. Po nesrečnem porazu za gol v prvem krogu, Ljubljančanke v Bukarešto odhajajo z namenom osvojiti 2 točki. 


Uroš Bregar je najprej izrazil obžalovanje, da prejšnji teden niso izvlekli vsaj točke: “Domača tekma prejšnji teden se ni iztekla tako, kot smo si želeli. Začeli smo slabo in predvsem nismo bili disciplinirani. Nato smo nasprotnika ujeli, a se je na koncu poznalo, da nekaterim igralkam še manjka nekaj kvalitete za igranje v Ligi prvakinj. Zaradi pomanjkanja izkušenj so v končnici tekme naredili nekaj nespametnih potez, kar je botrovalo porazu.”

Krimovke na gostovanje potujejo v malce okrnjeni zasedbi, je razložil prvi mož stroke najtrofejnejšega ženskega rokometnega kluba v Sloveniji: “Zaradi študijskih obveznosti ne bo Olge Perederiy, ki končuje fakulteto, a se žal ni mogla dogovoriti za prestavitev opravljanja obveznosti. Na mestu krožnega napadalca bomo poskušali manjko zapolniti z Nino Žabjek in Leo Krajnc,”  vprašljiv pa je tudi nastop Polone Barič in Dore Krsnik: “Trenutno ima Polona Barič probleme s komolcem, a verjamem da bo do sobote pripravljena. Dora Krsnik si je poškodovala mečno mišico in je tudi vprašljiva.”

Nekaj besed je Bregar namenil tudi nasprotnicam: “Kljub temu, da sta dve najboljši igralki Bukarešte poškodovani, a je še vseeno to zelo dobra ekipa, ki je sestavljena iz veliko bivših igralk Krima, tako da se med seboj dobro poznamo. Varlec, Lazovič, Omoregie, Lekić –  praktično celotna njihova zunanja linija je sestavljena iz bivših Krimovk.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krimove zasedbe, je bila kratka in jedrnata: “Naj najprej omenim, da ne glede na poškodbe je Bukarešta vrhunska ekipa. Mi se bomo potrudili po najboljših močeh in vsekakor ne gremo z belo zastavo v Bukarešto.”

Krimovke bodo na tekmi podpirali tudi njihovi zvesti navijači Krimovci. Zbralo naj bi se jih okoli 40. 

Prenos tekme bo na Š3 in pa na valovih radia Slovenija. 

Komentarji