Bregar: “V primerjavi s prvo tekmo moramo proti Francozinjam popraviti našo igro v napadu”

Slovensko žensko člansko reprezentanco nocoj čaka še druga tekma evropskega prvenstva. Po uvodnem porazu proti reprezentanci Danski je danes na vrsti Francija. 


“V primerjavi s prvo tekmo moramo proti Francozinjam popraviti našo igro v napadu in da bomo situacije, ki si jih ustvarimo, znali izkoristiti. Ob tem ne smemo izgubiti toliko žog. Najbolj pomembno bo sicer, da dvignemo raven naše obrambe in da večkrat njihove napade prekinemo s prekrški. To bo ključ do uspeha,” je pred tekmo povedal Uroš Bregar, ki se zaveda, da Slovenke čaka vse prej kot lahka naloga. Francozinje namreč na Danskem branijo evropski naslov, ki so ga osvojile pred dvema letoma na domačem terenu.

Kljub temu tudi njegove varovanke ostajajo optimistične. “Po tekmi proti Danski ni bilo lahko zaspati. Ne glede na to, da smo proti Dankam pokazale slabšo igro in dosegle slab rezultat, je potrebno dvigniti glavo, se iz napak nekaj naučiti in iti naprej. Pokazati moramo, da smo boljše od tega, kar smo pokazale v petek. Ekipo Francije precej dobro poznamo, saj smo se z njo srečevale že na minulih velikih tekmovanjih. Francozinje bodo zahtevne tekmice, ki igrajo hitro. Kljub temu verjamem, da smo jim s pravo borbenostjo, željo in pristopom lahko konkurenčne,” o obračunu razmišlja Maja Svetik.

Tekma se bo pričela ob 18.15 s prenosom na TV Slovenija.

FOTO:  RK KRIM MERCATOR

Komentarji