Bregar: “V Rusijo ne odhajamo z belo zastavo”

Krimovke bodo danes odigrale drugo tekmo v elitni EHF DELO Ligi prvakinj. Po tesnem porazu v prvem krogu proti Vipersu bodo Tigrice imele priložnost za nove točke nocoj ob 16. uri, ko bodo gostovale pri ruskemu Rostov-Donu.


“Na zadnji evropski tekmi smo uvideli, da smo čvrsti v obrambi. Vseeno pa je ekipa iz Kristiansanda dosegla preveč zadetkov iz protinapadov in po izvajanju hitrega centra. Ta del igre moramo izboljšati. To je bil za nas ob pomanjkanju kakovostnih pripravljalnih tekem prvi pravi dvoboj po dolgem času in lahko smo zadovoljni, četudi smo tokrat ostali brez točk. Zdaj nas čaka ekipa Rostova, v kateri igrajo same vrhunske posameznice, mnoge med njimi nosilke olimpijskih kolajn. Največja zvezdnica ekipe je zagotovo Anna Vjahireva, okoli katere se vrti večina akcij. Naši glavni nalogi bosta popraviti igro v napadu in ustaviti njihovo glavno zvezdnico,” je pred novo evropsko preizkušnjo v Ligi prvakinj povedal trener Krima Uroš Bregar.

Nina Žabjek, kapetanka Krima Mercatorja: “Ligo prvakinj smo začele dobro, in to kljub temu, da smo točke tokrat izgubile. V prvem polčasu smo bile premalo agresivne v napadu in se prepočasi vračale v obrambo. Tok tekmovanja gre hitro naprej, v soboto nas že čaka nova tekma. Rostov je zelo izkušena in kakovostna ekipa. Ne želim izpostavljati nobene posameznice, saj gre za številne močne in izjemno z znanjem potkovane igralke. Me se bomo skušale z njimi kosati, se boriti, tako kot na prvi ekipi, ob tem pa upati, da bo rezultat tokrat šel ob izteku 60 minut igre nam v prid.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji