Brez manjših težav pač ne gre

Selektor Uroš Zorman je v nedeljo začel s pripravami na (kvalifikacije za) Evropsko prvenstvo 2024, ki bo med 10. in 28. januarjem potekalo v šestih nemških mestih. 


Zaradi lažjih zdravstvenih težav sta s seznama selektorja odpadla Dean Bombač in Borut Mačkovšek. Naknadno vabilo je prejel Miha Zarabec, ki pa se bo v reprezentančnem taboru zglasil v ponedeljek, ko se bo v Ljubljani zbrala glavnina moštva. V nedeljo so na priprave prispeli Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Grega Krečič, Jernej Drobež, Domen Novak in Staš Slatinek Jovičič, ki bodo v ponedeljek dočakali Jožeta Baznika, Nejca Cehteta, Blaža Janca, Urha Kastelica, Urbana Lesjaka, Domna Makuca, Tadeja Mazeja, Roka Ovnička, Aleksa Vlaha, Stefana Žabića in Zarabca.

Uroš Zorman, selektor: “Soočamo se z zdravstvenimi težavami in odsotnostjo Deana Bombača in Boruta Mačkovška. Menim, da bo kader, ki ga imamo, zadostil zahtevam tedna, ki je pred nami. Verjamem v te fante. V ponedeljek in torek bomo v polni zasedbi opravili dva rokometna treninga, na katerih se bomo pripravljali na zahtevni tekmi s Črno goro.”

Črna Gora se bo tokrat Sloveniji postavila po robu v drugačni luči kot je to storila na SP 2023. 

Četrtek, 9. marca, ob 18.00 (Podgorica, Črna gora):
ČRNA GORA : SLOVENIJA

Nedelja, 12. marca, ob 18.30 (Arena Bonifika, Koper):
SLOVENIJA : ČRNA GORA

Komentarji