Brez presenečenja na Kodeljevem! Celje do visoke zmage

Danes je v popoldanskem terminu na ljubljanskem Kodeljevem gostovalo Celje Pivovarna Laško. Celjani so na tekmo proti MRK Ljubljani prišli v vlogi absolutnih favoritov. Celje tudi letos dominira v slovenskem državnem prvenstvu, kjer še ne pozna poraza, a tudi Ljubljančani se zaenkrat držijo na mestih, ki zagotavljajo obstanek v prvenstvu. Kljub temu si gostje kaj hitro vzpostavili avtoriteto na parketu in rokometašem MRK Ljubljane niso pustili niti trohice možnosti za presenečenje. 


Celje je začelo bliskovito in si že po uvodnih 8 minutah priigralo kar 5 golov prednosti, saj je takrat David Razgor zadel sedemmetrovko za 2-7. Ljubljančani so v naslednjem obdobju pokazali zobe in se vendarle nekoliko približali favoriziranim gostom. V 15. minuti so prišli na vsega dva zadetka zaostanka, Žiga Stopar je namreč zadel za 7-9. Od tega trenutka dalje so Celjani znova zaigrali resneje in popolnoma prevzeli pobudo. MRK Ljubljana je do polčasa namreč zadela le še trikrat, Celje pa kar enajstkrat in na polčas odšlo z vodstvom 10-19.

Dominacija Celja se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Celjani so svoje vodstvo samo še povečevali in srečanje je kmalu izgubilo tekmovalni naboj, saj je bil zmagovalec jasen. V 50. minuti je Radojica Čepić zadel za Celje in gostom priboril prednost s kar dvajsetimi goli prednosti (16-36). Domači so do izteka igralnega časa nekoliko omilili poraz in končni rezultat je tako znašal 22-39. Prvi strelec domačih je bil s 4 goli Žiga Stopar, v dresu Celja pa se je najbolj izkazal Kristjan Horžen s 7 goli.

Celjane čez teden dni čaka novo gostovanje na Kodeljevem, saj jim bo tokrat nasproti stal Slovan, MRK Ljubljana pa bo 16. decembra gostila Gorenje Velenje.

 

 

Komentarji