Celjani brez težav preskočili Dobovo

V Areni Dobova smo spremljali še zadnji obračun 4. kroga lige NLB. Gostovala je ekipa RK Celje Pivovarna Laško. Dobova lovi prve točke v letošnji sezoni, Celjani pa se bodo po katastrofi v ligi prvakov na domačem parketu poizkušali vrniti v zmagovalni ritem.


Rokometaši Celja so že takoj na začetku tekme prevzeli pobudno in dali vedeti, da jih danes zanimata le dve točki. V 10. minuti srečanja so namreč vodili že s petimi goli prednosti (3:8). Nalet Celja je z minuto odmora poizkusil zaustaviti domači trener Benjamin Teraš. In to mu je tudi uspelo, saj v naslednjih desetih minutah prednosti niso povečali. Ravno nasprotno. Dobovčani so zaostane znižali na tri gole (6:9). Celjane so na razliki treh zadetkov držali vse do 22. minute nato pa so gostje ponovno odšli svojo pot.  Prednost se lepo višali in si do konca polčasa priigrali zelo udobno prednost devetih zadetkov (12:21). Dobova v prvem polčasu ni našla recepta kako zaustaviti celjski napad in kako razbiti njihovo obrambo.

V začetku drugega polčasa so Celjani delo le še dokončali. Ekspresno so si priigrali deset zadetkov prednosti (14:24) in dvoma o zmagovalcu ni bilo več. Gostje so v drugem polčasu le še nadzirali tekmo in se poigravali v napadu. Prednost je tako rastla in rastla in tako v 57. minuti znašala že šestnajst golov (20:36). Celjani so tako brez kakršne koli praske odšli iz gostovanja v Dobovi. Končni rezultat tekme je bil ( 22:37). Za domačine je bil najučinkovitejši Markušić s šestimi zadetki, za goste je prav tako pest golov dosegel Marguč.

DOBOVA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  22:37 (12:21)
Markušić 6, Šibanc in Kozolić po 3; Marguč 6, Šarac in Novak 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji