Celjani do prve lovorike v novi sezoni

S superpokalnim finalom se je tudi uradno začela nova sezona. In kako bi se lahko začela bolje kot z derbijem med Gorenjem in Celjem. Velenjčani pokalni prvaki in Celjani državni prvaki. Finale je potekalo v športni dvorani v Slovenj Gradcu, katera bo letos gostila še veliko izjemnih obračunov v 1. NLB ligi, saj so Slovenjgradčani novinci v tem tekmovanju.


Pred začetkom tekme so podelili še nagrade za preteklo sezono 1. NLB lige. Vse nagrade so romale v roke Velenjčanov. Nagrado za najboljšega vratarja je dobil Emir Taletović, najboljši strelec in MVP tekmovanja pa je postal Matic Verdinek.

Velenjčani na tekmi niso mogli računati na krožna napadalca Miho Kavčiča in Vladimirja Bojanića, zato je na tem položaju tekmo začel zunanji igralec Vid Levc. Začetek tekme pa kot smo ga lahko pričakovali. Napake v napadu in obrambi, kar je posledica tega, da ekipi še nista popolnoma uigrani, saj so se nekateri izmed igralcev ekipama pridružili šele v drugi fazi priprav, zaradi nastopanja za reprezentance.  Po 15. minutah srečanja je bil rezultat 7:6 v korist rokometašev Celja. Veliko zgrešenih strelov tako na eni kot drugi strani. Celjani so skozi celoten polčas imeli prednost zadetka ali dveh, vendar so Velenjčani vsakič priključili in ohranjali stik. V zadnjih minutah prvega polčasa pa sta se obe ekipi razigrali. Videli smo nekaj lepih zadetkov predvsem iz zunanjih položajev. V 28. minuti pa se je Celjanom prvič na tekmi uspelo malo odlepiti. Po golu Tilna Kodrina so povedli z 12:9. Polčas se je končal z izidom 13:10 v korist Celja, čeprav bi lahko ta prednost bila še višja,a je Emir Taletović v zadnji sekundi obranil strel Domnu Makucu po lepem in hitrem samostojnem prodoru.

V KLJUČNIH TRENUTKIH PREMALO ZBRANOSTI

Celjani so drugi polčas začeli odločno in si hitro priigrali 5 golov prednosti (15:10). Nato pa je sledila izključitev Kristjana Horžena, kar je Velenjčanom omogočili, da so prednost zmanjšali, a sta v vrstah Celja Patrik Leban in Matic Grošelj izvedla lep cepelin in vrnila Celjane na udobnejšo prednost (16:12). Velik doprinos igri Velenja v drugem polčasu je bil tudi Aljaž Panjtar, ki je z nekaj lepimi obrambami omogočil svojim soigralcem, da so se Celjanom približali le na gol zaostanka (17:16). Rokometaši Celja so nato uspeli razliko zopet povišati na tri zadetke (20:17), čeprav so imeli Velenjčani priložnost, da bi Celjane popolnoma ujeli, saj so imeli dvakrat igralca več na igrišču, a jim je preveč napak v fazi napada to onemogočalo. Velenjčani so bili v ključnih trenutkov tekme premalo zbrani. v 55. minuti so se namreč Celjanom zopet uspeli približati le na gol zaostanka (22:21), ko pa bi morali narediti še tisti zadnji korak k priključitvi pa je zmanjkalo zbranosti. V zaključni fazi tekme je Celjanom do zmage dodatno pripomogel tudi Klemen Ferlin, ki je v ključnih trenutkih zbral nekaj pomembnih obramb. Končni rezultat tekme je bil 25:23. Najkoristnejši igralec finala superpokala je bl rokometaš Celja Josip Šarac.

Za Celjane je to še 7. superpokalna lovorika. S tem s prvega izmed 4 ciljev, ki so si jih zadali v novi sezoni že izpolnili. Obe ekipi se bosta sedaj pripravili na novo sezono državnega prvenstva in pa bojev v Evropi. Če lahko sklepamo po današnji tekmi nas v novi sezoni čakajo zanimivi obračuni in morda novega državnega prvaka dobimo šele v zadnjem krogu.

FINALE SUPERPOKALA

Petek, 30.8.2019, 20:15, Slovenj Gradec

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 25:23 (13:10)

Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović, Cvetko, Razgor 1, Marguč 1, Šarac 6, Grošelj 3, Poteko 1, Žabić, Silva 3, Kodrin 2, Horžen 3, Grebenc 1, Kljun, Makuc 1, Leban 3 (2), Novak.

Gorenje Velenje: Taletović, Panjtar, Okleščen 4, Šol, Matanović 5 (3), A. Kavčič 7, Haseljić, Verdinek 4, Celminš, Mazej, Tajnik, Levc 3, Miklavčič, Drobež, Grmšek, Šiško.

Foto: RK CPL

Komentarji