Celjani imeli dobljeno tekmo, nato pa mrk

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu EHF Lige prvakov doživeli drugi poraz. V domačem Zlatorogu so gostili Porto, ki je po preobratu slavil s 30:29.


Celjsko moštvo je sijajno odprlo prvo domačo tekmo v novi sezoni omenjenega tekmovanja. Pivovarji so z goloma Mitje Janca povedli z 2:0. Gostje so se v nadaljevanju približali na 3:2 in 5:4, nakar so varovanci trenerja Alema Toskića z izjemno atraktivno predstavo poviševali svojo prednost. V 21. minuti je za pravi delirij na tribunah domačega Zlatoroga poskrbel Rok Zaponšek, vratar Celja Pivovarne Laško, ki je sprva uspešno zaustavil poizkus gostov, zatem pa natančno meril čez celotno igrišče. Celjani so povedli z 11:4. Visoko prednost so domačini zadržali vse do konca prvega polčasa (16:9).

V začetku drugega polčasa so Celjani povedli z najvišjo prednostjo na tekmi. Za 17:9 je nasprotnikovo mrežo zatresel Ante Ivanković. V 36. minuti je za novo najvišjo prednost na tekmi poskrbel Grega Krečič. Pivovarji so povedli z 21:12. V nadaljevanju so gostje počasi zmanjševali svoj zaostanek in se začeli nevarno približevati.  V 21. minuti jim je uspelo ujeti gostitelje. Porto je rezultat izenačil na 26:26. Sedem minut pred koncem so portugalski prvaki prvič na srečanju povedli. S 27:26. A rokometaši Celja Pivovarne Laško se niso predali. Z dvema goloma Mitje Janca in golom Žige Mlakarja, so se vrnili v vodstvo. Cejsko moštvo je povedlo z 29:27. V zadnji minuti tekme je gostom sprva znova uspelo izenačiti, zatem pa še pobegniti na gol prednosti. Celjani so v izdihljajih srečanja poizkusili izenačiti, vendar pa so gostje uspeli zaustaviti strel Uroša Miličevića, ter slaviti s končnih 30:29.

Peklenski ritem tekem v mesecu septembru se bo nadaljeval že v soboto (18.00). V 3. krogu državnega prvenstva bo v Celju gostovala Ljubljana. Prihodnji teden Celje Pivovarno Laško čaka gostovanje pri moštvu Magdeburga. Sredina tekma 3. krog EHF Lige prvakov, se bo začela ob 20.05.

Besedilo: Mitja Knez
Foto: Nejc Ajdnik, M.K.

Komentarji