Celjani in Velenjčani v Gornji Radgoni, Krimovke in Celjanke v Izoli

Rokometna sezona 2022/23 se bo uradno začela ta vikend, ko je na sporedu superpokal v Izoli in Gornji Radgoni. V ženski konkurenci se bosta pomerili ekipi Krima in Celja, v moški pa Celja in Velenja. 


Na današnji novinarski konferenci so se srečali vsi štirje klubi, ki se bodo borili za slovenski superpokal. 

Krim Mercator se v novo sezono podaja z novim trenerjem ter kapetanko. “Počasi se začenja zares, odpiramo to sezono s superpokalom. To tekmo bomo izkoristili za uigravanje, ker je to naša zadnja preizkušnja pred ligo prvakov, hkrati pa, da se prvič predstavimo slovenski javnosti,” je povedala novopečena kapetanka, Barbara Lazović.

Na sobotni tekmi pa bodo Krimovkam na sproti stale državne podprvakinje, ki imajo v svoji zasedbi kar dve najboljši posameznici po mnenju trenerjev. “V prvi vrsti si predvsem želimo, da damo na tekmi vse od sebe in da prikažemo čim boljšo igro,” je povedala Erin Novak, ki je bila izbrana za najboljšo igralko minule sezone. 

Poleg ženskega dvoboja pa bo le dan kasneje na sporedu večni derbi med ekipama Celja in Velenja, ki se bosta v Gornji Radgoni pomerila za slovenski superpokal. 

“Mislim, da letos favorita ni. Odločale bodo malenkosti. Poskušali bomo pokazati čim več in čim boljši rokomet in naj zmaga najboljši,” je pred superpokalno tekmo povedal kapetan Celja, Aleks Vlah. 

Na letošnjem superpokalnem dvoboju se bosta pomerili dve najuspešnejši ekipi v tem tekmovanju. Celjanom bodo nasproti stali Velenjčani s tremi naslovi iz superpokalnih tekem. 

“Kakšna je napoved je težko reči, saj se oboji pripravljamo maksimalno. O zmagi bodo odločale malenkosti. Poznamo se dobro, saj smo odigrali že veliko medsebojnih tekem. Upam, da se ponovi tekma iz pokala, ki je bila ena boljših in naj zmaga najboljši,” je pred 126 derbijem povedal novi kapetan Velenjčanov, Emir Taletović.

 

SPORED: 

 

FOTO: JAN GREGORC / RK GORENJE VELENJE, RZS FB

 

Komentarji