Celjani na eno ključnih gostovanj

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je verjetno iz vidika točkovnega izkupička, eno najpomembnejših gostovanj letošnje EHF Lige prvakov. Motor Zaporožje je namreč v 6. krogu v Zlatorogu tesno osvojil obe točki, s še eno zmago pa bi si priigral težko ulovljivo prednost.


Za Celjane sicer tekma ne prihaja v najboljšem obdobju, saj imajo kar nekaj težav z zdravstvenim kartonom. Že v petek je bil na korona virus pozitiven Gal Marguč, ki tako v Ukrajino ne potuje. V ekipo se je sicer po prebolelem virusu vrnil Poteko, ki pa se mu pozna daljša odsotnost in se je na prvem treningu poškodoval, tako da ne bo nastopil. Prav tako je vprašljiv nastop Lebana, ki je zbolel, dobra novica je le ta, da tako kot tudi vsi ostali, ni pozitiven na novi koronavirus, za katerega so se znova testirali (PCR) v ponedeljek. Na mestu obolelega Marguča bi tako prednost dobil mladi Cokan, ki pa si je na ponedeljkovem treningu močneje zvil gleženj in je tudi njegov nastop vprašljiv.

Težav je torej kar nekaj, a Celjani navkljub tem, tekmo željno pričakujejo. Na gostovanje se bodo tokrat odpravili s čarter poletom, saj druge oblike potovanja v teh časih sploh niso bile mogoče, prednost tega pa je, da bodo potovali v normalnih urah in se bodo takoj po tekmi vrnili v Slovenijo, za kar pa bodo potrebovali še en negativni PCR test, ki ga bodo opravili v Ukrajini. Zavedajo se kaj je bilo napačno na tekmi v Celju in katere napake je potrebno odpraviti, da preprečijo Motorju, da skupni izid v zmagah (3:2 za Celje) izenačijo.

Motor po lanskih težavah, ko so menjali kar tri trenerje in nikakor niso našli igre, ki bi jih dvignila z zadnjega mesta v skupini, letos znova deluje precej drugače. Z dvema zmagama v gosteh (Celje in Zagreb, obe s +1) in tremi porazi, na katerih pa so prav tako pustili odličen vtis, imajo 4 točke, čakata pa jih še prestavljeni tekmi s Kielom in Nantesom. V uvodu sezone so doma namučili Barço (25:30), še bolj pa Veszprem (34:37). V gosteh so odigrali tri tekme in sicer pri Aalborgu, kjer so visoko izgubili (38:29), ter v Celju (31:32) in Zagrebu (23:24). V dosedanjih tekmah so dokazali, da so zelo dobra ekipa, ki jo sestavljajo izkušeni posamezniki (so peta najstarejša ekipa tekmovanja). In ne nameravajo se zadovoljiti zgolj s sodelovanjem, kar pa je tudi cilj podjetja Motor Sich (proizvajalec letalskih motorjev, ekipa uporablja tudi njihovo lastno letalo), podjetja, ki v klub vlaga zelo velika, več milijonska finančna sredstva.

To bo zelo pomembna tekma za obe ekipi, Motor bi z zmago že pobegnil na praktično neulovljivo prednost, na drugi strani pa bi zmaga Celja medsebojno bitko ponovno povsem odprla. Tekma v Zaporožju bo v četrtek, 3. decembra, ob 18.45h, z neposrednim TV prenosom na Arena Sport.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji