Celjani najboljši v Evropi, Krimovke na 5. mestu!

RK Celje Pivovarna Laško je najboljši klub za iskanje, rast in razvoj rokometnih talentov. Svoje mnenje z glasom za slovenske prvake lahko oddate tudi sami.

To, kar v Celju gradijo že ves čas delovanja, kar mnogi govorijo že dolgo in kar je Celjska rokometna šola proizvedla skozi leta, je Evropska rokometna zveza pred začetkom spremenjene lige prvakov sedaj tudi uradno potrdila. Namreč pri EHF so objavili lestvico desetih najboljših in primernih rokometnih sredin, kjer proizvedejo največje število bodočih rokometnih superzvezdnikov, oziroma igralcev, ki lahko igrajo na najvišjem nivoju rokometa. 


Pri EHF so ob lestvici zapisali slednje: “Seme je ključ do letine. Kot v vseh športih, je tudi v rokometu iskanje in vzgoja talentov ključnega pomena za uspeh. Toda katera je najboljša akademija za mlade rokometaše med 32 ekipami (op. v ženski in moški konkurenci), ki so del tekmovanja v EHF Ligi prvakov? Po našem mnenju je vrstni red Top 10 takšen, kot smo ga navedli spodaj. Prosimo pa vas, športne ljubitelje, da tudi vi izberete svojega najboljšega!

Po enem dnevu glasovanja je celjski klub trenutno daleč pred vsemi tudi po mnenju navijačev. Prejel je namreč kar 90% vseh oddanih glasov. S tem se potrjuje usmeritev kluba, ki je bila začrtana že pred leti in smo jo kot eno temeljnih, oziroma kar osrednjih točk zapisali v Trajnostnem poročilu, ki so ga izdali v začetku leta. Da bodo obdržali tako visoko pozicijo tudi po mnenju navijačev in športne javnosti, pa vas vabimo, da svoj glas oddate tudi sami na TEJ POVEZAVI in pomagate še utrditi dobro ime kluba. 

SEM SPADAJO TUDI KRIMOVKE

Tudi RK Krim Mercator se je uvrstil na lestvico najboljših 10 klubov v Evropi, ki najboljše delajo z mladimi rokometaši in rokometašicami. To je izjemna pohvala za slovenski rokomet in za vse trenerje in ostale rokometne delavce, ki soustvarjajo slovensko rokometno pravljico.

Seznam TOP 10 klubov po mnenju EHF in pripis mnenja o Celju: 

  1. RK Celje Pivovarna Laško
  2. Budučnost
  3. FTC-Rail Cargo Hungaria
  4. HC PPD Zagreb
  5. RK Krim Mercator
  6. Barça
  7. HC Podravka Vegeta
  8. Aalborg Handbold
  9. FC Porto Sofarma
  10. Elverum Handball

“Tako kot je Zagreb za Hrvaško ali Budućnost za Črno goro, je Celje simbol vrhunske izobrazbe za potencialne reprezentančne igralce v Sloveniji. Če pogledamo samo koliko bivših celjskih mladih in starejših igralcev trenutno nastopa v klubih lige prvakov, ni nobene druge možnosti za številko ena na tej lestvici. Vsi klubi po vsem svetu hvalijo znanje in kakovost Celjanov, ki jih imajo v svojih vrstah. Že ogled seznama najboljših igralcev, ki so odšli samo v zadnjih letih, jasno kaže, da bi bilo Celje, če bi še bili vsi v klubu, kandidat za finale EHF Lige prvakov: Gašper Marguč, Blaž Janc in zdaj Domen Makuc so le trije izmed mnogih, ki zdaj igrajo in nastopajo v najboljših rokometnih klubih,” so za Celjane zapisali pri EHF. 

Za Krimovke pa pravijo, da “če pridete tja, lahko greste kamor koli – to je bil moto mnogih mladih slovenskih talentov. Ana Gros, Tamara Mavsar, Tjaša Stanko in še marsikatere druge igralke. Klub je že vrsto let dokaz, da se lahko igralke iz Ljubljane odpravijo tudi v najmočnejše svetovne rokometne klube. Skoraj vse igralcke članske ekipe trenutno prihajajo iz lastne akademije.”

VIR: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji