Celjani ne potrebujejo več Igorja Anića

Po poročanju tiskane izdaje EkipeSN naj bi Igor Anić zapustil celjske vrste, saj mu klub naj ne bi podaljšal pogodbe. Krožni napadalec, ki je v Celje prišel kot velika okrepitev se od knežjega mesta poslavlja po 2 sezonah.


Igor Anić je v svoji bogati rokometni karieri osvojil tako naslov svetovnega prvaka (s francosko reprezentanco) kot tudi naslov evropskega klubskega prvaka (s THW Kielom).

»Tako so mi rekli. Vsi igralci smo imeli sestanke v klubu, na katerih smo se malo pogovorili o tem, kakšna je bila sezona do zdaj, kaj bi spremenili in podobno. Poleg tega so se seveda z igralci, ki se jim pogodbe iztekajo, pogovorili o prihodnosti. Meni so povedali, da z menoj ne želijo podaljšati. To je to,« je dejal Anić in nadaljeval: »Malo sem razočaran, ampak to je šport. Klub ima želje, vizijo in to je treba spoštovati. Recimo, da sem bolj presenečen kot razočaran, tako bo bolj prav.«

FOTO: Facebook

SLOVENIJA MU JE VŠEČ

»Vsem nam je všeč v Sloveniji. Če bi recimo podaljšal še za dve sezoni, bi jih imel 34 in potem bi morda razmišljal o tem, da bi ostal v Sloveniij. Bližje sem koncu kariere kot začetku, to je jasno. Zdaj se bodo moji načrti spremenili, če se bomo morali seliti v drugo državo. Seveda bi bilo lepo ostati, moj starejši sin Zack bo avgusta star šest let, tako da bi septembra šel v šolo. Tudi žena ima v Sloveniji dobro službo, mlajši sin je v vrtcu, oba imata tu prijatelje. Tu smo si naredili lepo, drugače ne morem reči,« je bil nad Slovenijo navdušen igralec, ki je v Celju pustil velik pečat v 2 odigranih sezonah.

FOTO: Facebook

KAKO NAPREJ?

»Zaenkrat nič konkretnega. So le neki kontakti, pogovori, ampak nič oprijemljivega. Januar je poseben mesec zaradi prvenstva in vsi malo čakajo, da vidijo, kdo bo igral dobro, kdo slabo, kdo se bo, bognedaj, poškodoval in podobno. Vse to je del športa. V februarju, marcu se bo bolj dogajalo,« je zaključil izkušeni krožni napadalec.

 

FOTO: Facebook

Komentarji