Celjani odpihnili Dobovo

Danes smo že spremljali prvo tekmo drugega kroga. V dvorani Zlatorog sta se pomerili ekipi RK Celje Pivovarna Laško in MRD Dobova. Celjani so na prvi tekmi brez večjih težav ugnali Izolo, medtem, ko so Dobovčani na domačem terenu presenetili Koprčane.


Domačini, ki se bodo v nedeljo na prvi tekmi lige prvakov na domačem parketu udarili s Flensburgom, so tekmo odprli odlično. Hitro so si namreč priigrali prednost treh zadetkov (4:1). Pri tem niso popuščali in so svojo prednost le še stopnjevali. Najvišja prednost Celjanov v prvem polčasu je bila šest golov (8:2),(9:3) in (11:5). Gostje so se sicer uspeli proti zaključku polčasa približali že na tri zadetke (11:8). Rokometaši Celja so stvari hitro spet postavili na svoje mesto in tako prvi polčas suvereno pripeljali do konca. Na odmor so odšli s prednostjo 5 golov (14:9).

Celjani so hitro na začetku drugega polčasa razblinili vse dvome o zmagovalcu. V 40. minuti je njihova prednost znašala že deset golov (23:13). Rokometaši Celja so prednost do konca tekme le še večali. Domačini tako že na začetku sezone dokazujejo, da so tudi letos glavni favoriti za osvojitev državne lovorike. Za Celjane pa je bila to tudi lepa popotnica za nedeljsko tekmo lige prvakov. Končni rezultat tekme proti Dobovi je bil 35:21.

Celje Pivovarna Laško : Dobova 35:21 (14:9)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji