Celjani po sedmih letih v izločilnih bojih Lige prvakov

V Celje danes prihaja najbogatejša ekipa na svetu, Pariz Saint-Germain, ki velja za absolutnega favorita, a do sedaj jim še ni uspelo na vrh Evrope in vsi se sprašujejo, kdo jih lahko ustavi to sezono.


Po sezoni 2013/2014 se v dvorano Zlatorog vračajo izločilni boji EHF Lige prvakov. Celjani se bodo pomerili z najbogatejšo in najbolj zvezdniško zasedbo na svetu. Brata Karabatić (Nikola je sicer poškodovan), Hansen, Remili, Gerard, Kristopans, Syprzak, Morros in številni drugi bodo stali nasproti najmlajši zasedbi v elitnem delu Lige prvakov. Pivovarji pred to tekmo pravijo #ničnasneustavi. Tekma v dvorani Zlatorog je na sporedu danes ob 20.45h, z neposrednim TV prenosom na Arena Sport.

Parižani tudi letošnjo sezono igrajo z veliko željo po osvojitvi Evrope, ki se jim je decembra lani znova izmaknila. Do sedaj se jim iz Vardarja pripeljani trener Raul Gonzales še ni obrestoval. V svoji prvi sezoni so presenetljivo izpadli v četrtfinalu, ko so jih ugnale Kielce. V decembru so na zaostalem finalnem turnirju za prejšnjo sezono, ko so se tja uvrstili brez vmesnih bojev zaradi položaja po koncu rednega dela sezone, v polfinalu morali priznati premoč Barçi. Letos je še ena priložnost, prva ovira na tej poti pa so celjski rokometaši. V tej sezoni jim sicer ni šlo vse po načrtih, v uvodu so izgubili s Flensburgom, Brestom in Kielcami, bili tudi v ostalih tekmah izjemno neprepričljivi, sapo pa začeli loviti šele po poškodbi Nikole Karabatića in prihodu nizozemskega organizatorja igre, Luca Steinsa, ki je močno poživil igro.

Prav v zadnjem krogu so se zavihteli na drugo mesto ter tako postali nasprotnik celjskih rokometašev. Z njimi so dvoboji zadnjih letih pogostejši, prvič sta se ekipi med sabo srečali že v sezoni 1996/97, ko je obakrat slavilo Celje, v sezoni 2015/16, 2017/18, 2018/19 in v pretekli, pa je bil Pariz tisti, ki je bil uspešnejši, a nekaj dvobojev je bilo, ne glede na razmerje moči na papirju, na igrišču zelo izenačeno. Kako bo tokrat? Ali jih lahko Celje preseneti in pripravi enega največjih podvigov v dosedanjem delu tekmovanja, bo znano danes pozno zvečer.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji