Celjani povsem nemočni na Madžarskem

Celje Pivovarna Laško se je nocoj ob 18.45 v okviru četrtega kroga Lige prvakov merilo z madžarskim Veszpremom. Celjani so se na približno 300 kilometrov oddaljeno lokacijo odpravili po obveznem testiranju za Covid-19, njihova vrnitev v domovino pa je bila načrtovana takoj po načrtovanem obračunu.


Veszprem, ki ima v moštvu tudi slovenski pridih, saj tu igrata Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, je v srečanje krenil podjetno. Gostitelji so si hitro priborili prednost treh zadetkov in povedli s 4-1, od tega trenutka dalje pa so Madžari stalno narekovali tempo obračuna. Prav ob koncu polčasa so povedli z največjo prednostjo na tekmi, saj so vodili že z 18-10, a je pred iztekom prvega igralnega dela na 18-11 zmanjšal Jan Grebenc.

V drugem počasu se je dominacija Veszprema samo še stopnjevala. Kaj kmalu je prednost domačih znašala tudi več kot 10 golov, po zadetku Rasmusa Lauge Schmidta je rezultat znašal 26-15 in prednost za Celjane ni bila več ulovljiva. Slovencem je sicer uspel manjši delni izid, saj je dva zaporedna zadetka dosegel Josip Šarac, nato pa je enega dodal še Tadelj Kljun, a vse skupaj ni bilo dovolj. Ko je Madžarom uspel še delni izid 4-0 je postalo jasno, da bo poraz za Celjane še posebej boleč.

Semafor je na koncu kazal 39-24, Veszprem pa za Celje še naprej ostaja velika uganka.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji