Celjani preko Vardarja do finala

Celjski rokometaši so včeraj na turnirju v Strugi zabeležili še tretjo zmago. Tokrat so premagali dvakratne zmagovalce lige prvakov, HC Vardar. 


Varovanci Alema Toskića so se na včerajšnji tekmi v Strugi pomerili z ekipo HC Vardar. Z zmago so si zaslužili veliki finale, ki ga bodo odigrali v soboto ob 21.15 uri. 

V prvi polčas so bolje vstopili igralci Vardarja, za katere je odlični Filip Taleski poskrbel za najvišje vodstvo v prvem polčasu (14:10). Kljub odlično razpoloženemu Taleskemu, sta na strani Celja, za izenačenje ob koncu polčasa poskrbela Tilen Strmljan in Aleks Vlah, ki sta z lahkoto prišla mimo domače obrambe. Pri Celjanih je bil v prvem polčasu odlično razpoložen tudi vratar Nebojša Bojić, ki je zbral kar 8 obramb. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17:17. 

Drugi polčas so bolje otvorili Celjani, ki so po zaslugi igralca manj na strani Vardarja, prišli do kar treh zadetkov prednosti. Strelsko odlično razpoložen v drugem polčasu je bil Tim Cokan, ki je s šestim zadetkom v 49. minuti poskrbel za najvišje vodstvo na tekmi (25:31). Od 51. minute dalje igralci Vardarja niso več našli načina, kako se približati celjskim rokometašem. V zadnjih 9. minutah so Celjani z odlično igro ter obrambami Yassine Belkaeid-a tekmo pripeljali do konca z rezultatom 28:36. 

Najboljši strelec pri Celjanih je bil s sedmimi zadetki Ante Ivanković, po šest sta jih dodala Cokan in Vlah. Nebojša Bojić je zbral kar 16 obramb in Yassine Belkaeid je zbral 3 obrambe. 

 

 

HC Vardar 1961-RK Celje Pivovarna Laško 28-36 (17-17)

Bojić 16/1 obr., Belkaeid 3/1 obr.; Strmljan 3, Knez 2, Mazej 3, Cokan 6/1, Ivanković 7, Janc 1, Muhović 1, Žabić 2, Mlakar 1, Rakita 2, Vlah 6, Martinović, Suholežnik 2. 

 

FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO FB

Komentarji