Celjani še do tretje prepričljive zmage

Rokometaši Loke so na drugi domači tekmi gostili največjega favorita za naslov državnih prvakov. Po ekipi Velenja so tokrat v dvorani Poden gostili še rokometaše Celja. In zakaj ne bi vzeli še en velikanski točkovni skalp na začetku sezone.


Matic Pipp je domačine hitro povedel v vodstvo z 2:0, a so Celjani hitro stvari postavili na svoje mesto in izenačili na 4:4. Nato pa igra gol za gol. Celjani niso našli recepta kako bi si priigrali večjo prednost in tako zaključek polčasa dočakali v mirnejšem ritmu Do zaključka prvega polčasa je Ločane v igri držal tudi njihov vratar Jošt Juričan. Gostje pa so v zaključku prvega polčasa pokazali, da sta za njih v igri le osvojeni obe točki. Tako so si priigrali prednost treh zadetkov (10:13). S takšno razliko sta ekipi odšli tudi na odmor, le da je do konca polčasa vsaka izmed ekip dosegla še po en zadetek. Polčas se je tako končal z rezultatom 11:14.

Celjani pa so drugi polčas odprli fenomenalno in si z delnim izidom 3:6 priigrali že šest zadetkov prednosti (14:20). Trener Loke Robert Beguš je bil zato primoran vzeti minuto odmora. Domači rokometaši so po minuti odmora le stopili skupaj in razlika zmanjšati za dva gola (18:22). Gostje so nato gostiteljem bežali. Prednost je vseskozi znašala pet oziroma šest zadetkov. V 51. minuti pa so Celjani po uspešno izvedeni sedemmetrovki Domna Novaka prvič ušli na sedem zadetkov prednosti (19:26). Minuto kasneje je na celjski strani zaradi treh 2-minutnih iz izključitev rdeči karton prejel Josip Šarac in tako predčasno zaključil dvoboj. Kot, da bi Celjane izključitev le še podžgala, saj so prednost višali iz napada v napad. V 58. minuti je bila ta prvič dvomestna (21:31). Končni izid tekme je postavil gostujoči kapetan David Razgor in sicer 21:32. Celjani tako na začetku letošnje sezono nadaljujejo z brezhibnimi predstavami. Rokometaši Loke pa so po zmagi in remiju v prvih dveh krogih doživeli še prvi poraz.

Rokometaše Celja že v soboto čaka nova tekma. Tokrat se v ligi prvakov odpravljajo v katalonsko prestolnico. Tekma z Barcelona je na sporedu ob 20:00.

URBANSCAPE LOKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:32 (11:14)

Jesenko in Atanasov 7; Razgor 6, Novak in Šarac po 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji