Celjani turnir v Strugi odprli z zmago proti makedonski ekipi

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v začetku tedna odpravili na pot. Odpravili so se na 12- dnevno turnejo, kjer bodo nastopili na turnirju v Strugi in turnirju v Doboju. 


Varovanci Alema Toskića se bodo v sklepnem delu priprav udeležili dveh močnih turnirjev. Prvi turnir jih čaka v Strugi, kjer bodo nastopili v skupini A.

Prvo tekmo skupine A so Celjani odigrali včeraj proti HC Butel in uspešno otvorili turnir z zmago. Oba polčasa so bolje odprli Celjani, največji rezultat pa so postavili v 41. minuti, ko so vodili že s trinajstimi zadetki prednosti. Klub tehničnim napakam v zadnjih minutah tekme so Celjani postavili končni rezultat 31:20. 

Na včerajšnji tekmi je bil najbolj razpoložen Tim Cokan, ki je mrežo nasprotnikov zatresel kar sedemkrat. Sledila sta mu Aleks Vlah s šestimi zadetki in Tadej Mazej s štirimi. 

V nadaljevanju turnirja v Strugi Celjane danes čaka še tekma proti HC Alkaloid in v petek z ekipo HC Vardar. Po odigranih tekmah v skupini, pa jih čaka še tekma za razvrstitev. Možni tekmeci v nadaljevanju so HC Eurofarm, Tatran Prešov in AEK Atene. 

 

HC Butel-Skopje – RK Celje Pivovarna Laško 20-31 (8-18) 

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić 6 obr., Belkaeid 3 obr., Gaberšek 5 obr.; Strmljan 3, Knez 1, Mazej 4, Dragašević, Cokan 7, Ivanković 2, Janc 2, Muhović 1, Žabić, Mlakar 1, Rakita 1, Vlah 6, Martinović 3, Suholežnik

 

FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO FB

Komentarji