Celjani ugnali večne rivale

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobili še tretjo pripravljalno tekmo. Tokrat so bili v svojem Zlatorogu boljši od večnih rivalov, PPD Zagreba.


Za Celjem je tako še tretja pripravljalna tekma v novi sezoni. Tokrat je v dvorani Zlatorog gostoval večni rival RK PPD Zagreb, tekmeca pa sta se pomerila na pripravljalni tekmi. Zagrebčani so v novo sezono krenili z nekaterimi okrepitvami, rokometaši iz hrvaške restolnice pa bodo tudi v letošnji sezoni igrali v elitni EHF Ligi prvakov.

Da gre za pravo rivalstvo, je bilo moč čutiti že vse od začetka tekme, ko sta glavno vlogo prevzeli obrambi. Predvsem zagrebška Gojun in Musa ter soigralci so v začetku tekme delovali zelo dobro in Celjani so s težavo prihajali do zaključnih strelov. Na drugi strani jih je v igri držal Vujović, ki je obranil nekaj strelov. Po izenačenju na 2 po osmih minutah igre, so naslednje tri zadetke dosegli gostje in pobudo držali do 5:8. Pri čemer je Marguč zadel štirikrat (trikrat s sedmih metrov), zato je Toskić zahteval minuto odmora. Po njej so celjski rokometaši zaigrali odločneje, obramba pa je začela delovati precej bolje. Z delnim rezultatom 6:0 so prevzeli vodstvo, ki ga do konca tekme niso več izpustili iz rok. Ob odmoru so vodili za tri, v drugem polčasu pa povsem prevladali. Vujović je bil še naprej zelo dober, odlična pa je bila tudi obramba, kjer je svoj debi po dnevu treninga uspešno doživel tudi Suholežnik. S hitro igro v napadu so celjski igralci višali prednost in povedli z 22:13, kar je bila najvišja prednost na tekmi, razlika sedmih do osmih zadetkov je bila vse do samega zaključka tekme, ko so se gostje uspeli malo približati ter ublažiti poraz. Vujović je v celjskih vratih zbral 13 obramb (gostje 12), prvi strelec pa je bil Marguč s sedmimi zadetki, enega manj je dosegel Vlah. Sedem zadetkov je za goste dosegel Mandić.

Celjske rokometaše jutri še čaka pripravljalna tekma proti madžarskim Csurgom, konec tedna pa se odpravljajo na pripravljalni turnir v Gradcu.

RK Celje Pivovarna Laško : RK PPD Zagreb 28:24 (13:10)

RK CPL: Bojić, Vujović 13 obramb, Gaberšek; Strmljan 3, Terzić, Mazej 1, Razgor, Cokan 3/1, Marguč 7/5, Poteko, Ivanković 2, Kodrin, Žabić 1, Mlakar 4, Vlah 6, Suholežnik 1.

RK PPD Zagreb: Slavić, Ivić skupaj 12 obramb; Šipić, Vistorop 1, Mrakovčić, Čavar 3, Mandić 7/1, Faljić, Klarica 1, Gojun, Srna 3, Klis, Kraljević 2, Musa 2, Sirotić 2, Matanović 1, Hrstić 1, Obranović, Leimeter 1, Grahovac 2.

 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji