Celjani zanesljivo do napredovanja

V celjskem Zlatorogu sta še drugič v razmaku štirih dni moči merila Celje in Loka. Tokrat je šlo za obračun v okviru Pokala Slovenije. Celjani so uspešno upravičili vlogo favorita in zanesljivo slavili s 37:26.


RK Celje Pivovarna Laško – RD Urbanscape Loka 37:26 (15:11)
Marguč in Mazej 5; A. Jesenko 7, Mali 4

Rokometaši Loke so precej slabo odprli pokalni obračun, predvsem v napadalnem smislu. V prvih 8 minutah so dosegli zgolj en zadetek. Uspešen je bil Aleksander Atanasov. Celjani so medtem pobegnili na 4:1.

Sledil je 7 minut dolg strelski mrk Celjanov. To je pripeljalo Škofjeločane do prvega vodstva na tekmi (5:6). Celjski rokometaši so bili na začetku uspešni predvsem iz krilnih položajev. Vseh uvodnih 6 zadetkov sta dosegla krilna igralca Gal Marguč in Tadej Mazej.

Minuto pred iztekom prvega polčasa so Celjani vknjižili najvišjo prednost prvega dela (14:10). Ekipi sta nato še vsaka po enkrat zatresli mrežo nasprotnika in tako na odmor odšli z izidom 15:11.

Vratar Celja Nebojša Bojić je odlično odprl drugi del tekme. To je pripeljalo Celje do visokega vodstva 18:11.

Dobro vratarsko predstavo je nato ob menjavi prikazoval tudi Yassine Belkaied. To je v obup spravljalo škofjeloške rokometaše. V 46. minuti se je že pričelo zazdevati, da so ostali brez resnejših možnosti (26:18).

To je strategu Alemu Toskiću odprlo možnost, da ponudi priložnost za igro tudi tistim, ki so v tej sezoni manj igrali. Kljub temu se gostje niso uspeli približati. Vukašin Antonijević je domače celo 7 minut pred koncem popeljal do najvišje prednosti na tekmi (33:21).

Celjani so tako brez večjih težav napredovali z visoko zmago 37:26.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

Komentarji