Celjani zlomili Koprčane

Na prvi tekmi 18. kroga lige NLB sta si v dvorani Zlatorog nasproti stali ekipi RK Celje Pivovarna Laško in RD Koper. Kot veliki favoriti so v tekmo vstopili Celjani, saj so no dosedanjih 17 tekmah dosegli 16 zmag in 1 neodločen rezultat na zadnji tekmi proti Velenju. Na drugi strani imajo rokometaši Kopra na svojem računu 7 sedem zmag, 1 neodločen rezultat in 9 porazov. Prva medsebojna tekma se je v Kopru končala z zmago Celjanov 26:20.


Tekmo so odlično odprli Celjani in so si na krilih Tilna Kodrina in Josipa Šarca hitro priigrali štiri zadetke prednosti (6:2). S svojo prvo minuto odmor je celjski nalet prekinil trener Kopra Uroš Rapotec. Gostov to ni prebudilo, saj so domačini prednost le še povečevali in tako v 17. minuti po zadetju kapetana Davida Razgorja vodili že z šestimi goli prednosti (10:4). Do konca prvega polčasa smo nato spremljali izenačeno tekmo. Čeprav so gostitelj nekajkrat ušli na sedem zadetkov prednosti, je le ta ob polčasu znašala šest golov (17:11).

A tudi v začetku drugega polčasa je bila zgodba ista kot na začetku tekme. Rokometaši Celja so hitro prišli do osmih zadetkov prednosti (19:11). Nato pa so sledile minute gostov iz obale. Z delnim izidom 5:9 so na krilih Tilna Sokoliča in Gašperja Dobaja, ki je dodal nekaj obramb v 44.minuti prišli na štiri gole zaostanka (24:20). Celjanov to ni zmedlo. Ravno obratno. Hitro so namreč ponovno prišli na varno prednosti sedmih zadetkov (27:20). V zaključku tekme so se Koprčani ponovno približali Celjanom, a jim je za morebiten preobrat zmanjkalo časa. Tekma se je tako končala z rezultatom 28:24.

Pri Celjanih je bil s 7 goli najučinkovitejši Josip Šarac, pri Koprčanih st apo 5.krat zadela Grega Krečič in Tilen Sokolič. Celjane v naslednjem krogu čaka derbi z Ribnico, pred tem še tekma lige prvakov, ko gostuje na Danskem pri Aalborgu. Rokometaši Kopra pa bodo gostili ekipo Ormoža.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : KOPER 28:24 (17:11)
Šarac 7, Kodrin 5; Krečič in Sokolič po 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

  

Komentarji