Celjanke v novo sezono s štirimi novinkami

Članska ekipa Ženskega rokometnega kluba Z’dežele bo v novo sezono vstopila s štirimi novinkami. Iz mariborske kadetske ekipe sta se ji pridružili Ana Tripkovič in Neli Rukelj, Iza Bon Brzin se je na Štajersko preselila iz Krima Mercatorja, izkušena Ines Kaltak pa iz Zagorja.


Leva zunanja rokometašica Kaltakova je letos dopolnila 32 let. V zadnji sezoni je bila najboljša strelka Zagorja, ki ga je z 41 zadetki na sedmih tekmah znova popeljala med slovensko elito. V Celju je že igrala v sezoni 2017/18, sicer pa v članski konkurenci nosila še drese Žalca, Velenja, Škofij in Izole, v kateri je tudi začela svojo športno pot.

V zasedbo, ki jo vodi nekdanja slovenska reprezentančna vratarka Miša Marinček, se selita tudi najboljši posameznici kadetske ekipe ŽRK Branik Maribor. Rukljeva (desna zunanja) in Tripkovičeva (srednja zunanja) sta v minuli sezoni dosegli skoraj polovico vseh zadetkov svoje zasedbe – prva, sicer tudi slovenska kadetska reprezentantka, je bila uspešna 93-krat (izkoristek strelov 89,4 odstotkov), slednja pa 70-krat (izkoristek strelov 80,5 odstotkov).

Kljub mladosti – šteje 21 let – bo pomembno okrepitev za Celjanke predstavljala tudi Bon Brzinova. Levokrilna igralka je za slovenske prvakinje v minuli sezoni državnega prvenstva vpisala 15 nastopov in dosegla 42 zadetkov. Bila je tudi v kadru ekipe na devetih tekmah evropske Lige prvakinj in prispevala en gol.

Celjska ekipa, ki je v minuli sezoni 1. ženske rokometne lige zasedla peto mesto, je med premorom sicer ostala brez dveh igralk. Športno pot je zaradi poškodbe zaključila Eleonora Kodele, v sosednji Žalec pa se je po 16 letih v dresu matičnega kluba podala Sanja Vrček.

Poleg že omejenih novink v Celju ostajata tudi Ana Jeras, ki je minulo sezono za klub Z’dežele nastopala kot posojena igralka Krima Mercatorja, ter Nika Dobnik, ki se je iz Maribora Celjankam pridružila januarja.

FOTO: ŽRK Z’DEŽELE

Komentarji