Celje gosti evropsko prvenstvo mladink!

Celje bo letošnje poletje deležno nove časti. Med 8. in 18. julijem bo v knežjem mestu namreč potekalo evropsko prvenstvo v kategoriji mladinske ženske reprezentance.


Reprezentanca je že med letom pod budnim očesom selektorja Gašperja Kovača opravila več mini priprav, vrhunec sezone za mladinske reprezentantke pa bo nastopil julija, ko bodo v Celju branile čast slovenske zastave.

Na uvodu prvenstva stare celine slovenske rokometašice čakajo srečanja z Dankami, Nemkami in Švicarkami. S prvimi se bodo v dvorani Golovec pomerile v četrtek, 8. julija, ob 19.30, dan za tem jim bodo pol ure poprej nasproti stale Nemke, po dnevu premora pa jih prav tako ob 19. uri čaka še dvoboj s tekmicami iz Švice. V drugi del tekmovanja, ki prinaša nove boje za najvišja mesta, bosta napredovali najboljši ekipi skupine.

Letošnja generacija deklet do 19 let je zaradi pandemije koronavirusa v zadnjih letih ostala brez nastopa na svetovnem prvenstvu. Svoje edino tekmovanje do sedaj je odigrala leta 2019, ko je evropsko prvenstvo ravno tako potekalo v Celju. Tedaj je zasedla 10. mesto.

EP ZA DEKLETA DO 19 LET, SKUPINA A
1. krog, četrtek, 8. julija, ob 19.30:
DANSKA : SLOVENIJA

 
2. krog, petek, 9. julija, 19.00:
SLOVENIJA : NEMČIJA
 
3. krog, nedelja, 11. julija, 19.00:
SLOVENIJA : ŠVICA
FOTO: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia Facebook
Komentarji