Celje in Krim predčasno v osmini finala Lige prvakov!

Evropska rokometna zveza (EHF) je danes objavila za marsikoga presenetljivo sporočilo. V zaključnih bojo tako lige prvakov kot lige prvakinj bodo nastopile vse ekipe. Tako imata svoje mesto v osmini finala zagotovljena tudi najboljša slovenska kluba. Pri moških RK Celje Pivovarna Laško ter pri ženskah RK Krim Mercator. Odločitev o nastopu vseh ekip v izločilnih bojih pa ne velja za pokal EHF, kjer nastopa RK Trimo Trebnje.


Zaradi vseh znanih težav s koronavirusom so s sedeža EHFa sporočila, da iz skupin napreduje vseh osem ekip. Zaradi ogromnega števila prestavljenih tekem so se odločili, da redni del ni bil odigran regularno. Tako bo vseh 16 ekip v obeh konkurencah igralo v spomladanskih izločilnih bojih.

To je zagotovo dobra novica tudi za rokometaše Celja in rokometašice Krima. Obojim se je nastop v izločilnih boji sicer izmikal, čeprav so imeli še nekaj možnosti, da se tja uvrstijo. Pravica je zadoščena predvsem Celjanom, ki so lani prvič po šestih letih napredovali iz skupine, a prav zaradi težav s koronavirusom tekem si Kielcami kasneje niso odigrali.

Celjani v skupini B trenutno zasedajo šesto mesto s šestimi osvojenimi točkami. Glavni konkurenti za šesto mesto so rokometaši Nantesa, ki imajo dve točki manj, a odigrani tudi dve tekmi manj. V primeru, da Celjani osvojijo sedmo mesto v skupini se bodo v osmini finala pomerili z drugo uvrščeno ekipo skupine A.

Na drugi strani so Krimovke v skupini A .pri sedmih točkah in eno točko zaostajajo za šestim Esbjergom. Prav tako se Krimovke v primeru sedmega mesta pomerijo z drugo uvrščeno ekipo skupne B.

Celjane že jutri čaka nova tekma lige prvakov, ko v Zlatorogu gostijo madžarski Veszprem s falango Slovencev na čelu, medtem ko bodo Krimovke svojo tekmo odigrale v soboto, ko gostijo Kristiansand.

FOTO: Ronald Gorsic/Cropix

Komentarji