Celje in Krim tudi v prihodnje v Ligi prvakov

Iz Dunaja, kjer je potekalo srečanje predstavnikov združenja največjih evropskih klubov, prihajajo novice, da bosta Celje Pivovarna Laško in Krim Mercator, tudi v prihodnje nastopala v moški, oziroma ženski EHF Ligi prvakov.


V knežjem mestu so bili v zadnjih dneh prav gotovo na trnih. Desetim moštvom je namreč že avtomatično pripadla uvrstitev v Ligo prvakov tudi v prihodnji sezoni, še šest moštev pa je bilo na čakanju. Za Celjane se je vse dobro razpletlo in tako bodo še 26. zastopali Slovenijo v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Njihovi tekmeci, ki so bili prav tako potrjeni danes so: Meshkov Brest, Motor Zaporizhia, Elverum, Pick Szeged in Nantesu, mesto pa so imeli že zagotovljeno: Barcelona, Aalborg, PSG, Kiel, Flensburg, Zagreb, Porto, Kielce, Vardar in Veszprem.

Že omenjeno združenje FCH (Forum club Handball), ki mu predseduje Gregor Planteu, nekdanji direktor Celja; je sprejelo še nekaj novosti. Med drugim bodo finančne nagrade za udeležence EHF Lige prvakov sedaj večje, klubi, ki se bodo uvrstili med najboljših 16 bodo prejeli 250.000 EUR. Spremenil se je tudi urnik tekem, ki se bodo sedaj igrale med tednom, ob sredah in četrtkih, bodisi ob 18.45, bodisi ob 20.45. Pričetek moške lige prvakov bo 16. septembra.

Krimovke pričakovano

Podobno kot Celje bo tudi Krim Mercator del Lige prvakov še 26. sezono. Krim je eden izmed sedmerice 16. klubov, ki vstopnice v tekmovanje ni imel zagotovljene, so pa zato Ljubljančanke danes dobile potrjeno mesto, ki si ga bodo delile z naslednjimi moštvi: Podravka, Odense, Esbjerg, Brest, Metz, Borussia Dortmund, Bietigheim, Ferencvaros, Györ, Budućnost, Kristiansand, CSM Bukarešta, Valcea, CSKA Moskva in Rostov-Don.

Ženska različica Lige prvakov se bo igrala med vikendi, s pričetkom 12. septembra.

Foto: Gregor Katič

Komentarji