Četverica reprezentanc še naprej ” brez praske “

Hrvatice, Norvežanke, Rusinje in Francozinje še naprej ostajajo stoodstotne. Tudi po prvem dnevu drugega kroga je ostalo tako. Hrvatice so premagale Romunke, Rusinje krvnice Slovenk Črnogorke, Francozinje so bile boljše od Špank, Norvežanke pa od Nizozemk


Tekmo med Črnogorkami in Rusinjami so bolje odprle Črnogorke in vodile do rezultata 5-4. Nato so se Rusinje zbrale in zaigrale precej bolje, hitro pa so povedle z 5-8. V prvem delu drugega polčasa smo gledali izenačen dvoboj, nato pa je Črna gora uspela povesti z 19-17. Rusinje se niso dale in tekmo obrnile, na koncu pa tesno slavile z 23-24. Za Črnogorke je bila najbolj uspešna Jelena Despotović s 7 goli, za Rusinje pa so 4 gole dosegle Daria Samohina, Polina Vedekhina in Olga Fomina.

Hrvatice še naprej igrajo izjemno in so kar naenkrat postale realne kandidatke za polfinale. Tokrat so ugnale še Romunke. Tekmo so precej bolje odprle Romunke, ki so vodile že z 4-8. Hrvatic pa to ni zmedlo in polčas so hitro obrnile v svoj prid in vodile 14-10. V drugem delu so igro samo še stopnjevale, Romunke pa niso prišle blizu in zmaga Hrvatic je bila zagotovljena. Najbolj uspešna je bila s 7 goli Valentina Blažević, za Romunke pa s 6 goli Cristina Neagu.

Francozinje so dobile tekmo s Špankami za 1 gol. Vendar celoten potek tekme je bil v Francoskih rokah in zmaga ni bila vprašljiva niti za trenutek. Že ob polčasu so Francozinje vodile za 5(16-10). V drugem delu so imele prednost 7 golov, a Španke so se na koncu močno približale in izgubile z 26-25. Španke niso povedle niti enkrat na tekmi. Za Francozinje je bila najbolj razpoložena Alexandra Lacrabere s 5 goli, za Španijo pa je briljirala Carmen Martin z 9 goli iz 10 poizkusov.

Norvežanke nadaljujejo s silovitim ritmom. Tokrat so padle Nizozemke in Norvežanke so z eno nogo praktično že v polfinalu glede na njihovo odlično igro. Nizozemke so bile enakovredne samo na začetku tekme, kasneje pa so Norvežanke vsilile njihovo igro in polčas dobile z 10-16. Tudi v drugem polčasu Nizozemke niso prišle blizu, Norvežanke so vodile tudi za 11(17-28). Tekmo so zanesljivo dobile z 25-32. Za Nizozemke je Angela Malestein dala 5 golov, za Norvežanke pa Nora Mork 8.

REZULTATI EP 2.DEL

Črna gora : Rusija 23:24(13:13)

Hrvaška : Romunija 25:20(14:10)

Francija : Španija 26:25(16:10)

Nizozemska : Norveška 25:32(10:16)

FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff

Komentarji