Cilj Slovenije v Mariboru je jasen

Jutri slovensko moško člansko rokometno reprezentanco čaka prva kvalifikacijska tekma za EP, ki ga bo leta 2024 gostila Nemčija. Na prvi tekmi se bodo pomerili z reprezentanco Bosne in Hercegovine. 


Slovenska izbrana vrsta se že vse od nedelje pripravlja na kvalifikacijski tekmi, ki jo čakata v tem tednu. Prva je na sporedu že jutri ob 20. uri v Mariboru, na kateri se bodo pomerili z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Druga kvalifikacijska tekma je na sporedu v nedeljo v Prištini, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Kosova. 

Uroš Zorman, selektor moške članske reprezentance: “Po analizi tekme v Srbiji lahko rečem, da smo igrali dobro, veliko bolje kot na prvi tekmi v Celju, četudi to morda navzven ni delovalo tako. Želja in borbenost sta bili prisotni, pokopala nas je realizacija v napadu. Tekmeci so zbrali 20 obramb, od tega več kot polovico iz neoviranih strelov in sedemmetrovk. Iz tekme v Kragujevcu moramo graditi naprej. To sem dejal tudi fantom. Oteževalna okoliščina pred četrtkovo tekmo je, da je Bosna in Hercegovina zamenjala celoten strokovni štab. Novo vodstvo je na spisek postavilo 21 rokometašev, izmed katerih jih je v zadnjih kvalifikacijah sodelovalo le 10. Novi sta domala celotna zunanja linija ter sredina obrambe. Tako je težko karkoli predvideti kakšne detajle igre, saj gre za spremembo jedra ekipe,« dodaja Zorman in obenem poudarja: »V prvi vrsti moramo biti osredotočeni na sebe. Odigrati bomo morali po najboljših močeh na obeh straneh igrišča. Obramba bo morala dobra, v napadu pa bo potrebno biti strpen, upoštevati dogovore ter verjeti vase.”

Blaž Janc:Na obeh tekmah smo favoriti in tega se zavedamo, bo pa potrebno to pokazati na igrišču. Vse drugo kot dve zmagi bo razočaranje. To nikakor ne pomeni, da tekmece podcenjujemo, takšna je moja realna ocena razmerja moči. V zadnjem letu rezultatsko morda nismo najbolj razpoloženi, je pa sedaj pravi čas, da stopimo skupaj in se vrnemo tja, kjer smo nekoč že bili. Vzdušje v reprezentanci nikoli ni bilo vprašljivo. Tudi tokrat je, kot vselej do sedaj, odlično! Vsi smo veseli in ponosni, da smo lahko tukaj. Zavedamo se, da moramo ti tekmi dobiti. Z našo kakovostjo in z igro na pravi ravni bi morali obračuna zaključiti z uspešnim izidom.”

Komentarji