Cilji Krimovk v novi sezoni so jasni

Rokometašice RK Krim Mercator bodo v soboto, 12. septembra, ob 18.00 (prenos na Arena Sport 1) s tekmo proti norveškem Vipersu v Areni Stožice začele že 26. zaporedno sezono v Delo EHF Ligi prvakinj.


Zaradi pandemije bodo tribune, žal, povsem prazne, tekmo Lige prvakinj pa si boste lahko ogledali na programu Arena Sport 1. Ljubljanske rokometašice do sredine februarja sicer čaka kar 14 evropskih spektaklov v najmočnejšem ženskem klubskem tekmovanju.

Kapetanski trak sezone 2020/21 je prevzela Nina Žabjek, otrok Krima Mercatorja. V ekipi je še nekaj novih obrazov. V vratih bo poleg Hane Gjerek in Maje Vojnovič stala tudi srbska reprezentančna vratarka Jovana Risović. Na mestu krožne napadalke je novinka Anna Dobrić, na krilu pa Branka Konatar. Nino Zulić, ki se je preselila v Turčijo, bo zamenjala Matea Pletikosić. Ta je že kot kadetska reprezentantka postala najboljša srednja zunanja igralka v Evropi. V modrem dresu bodo igrale tudi Oceane Sercien-Ugolin, Samara Vieira in Maja Svetik.

Zaradi pandemije bodo tribune v sezoni, ko RK Krim Mercator obeležuje 20. let od prve osvojitve naslova prvakinj, v Stožicah prazne. Tekme si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na novi športni televiziji v Sloveniji – Arena Sport 1, kjer obljubljajo tudi pester studijski program, še dodatno nadgrajen v nadaljevanju sezone. Nov je tudi sistem tekmovanja – v prvem delu tekmovanja sta samo dve skupini s po osem ekip.

Vir: RK Krim Mercator

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji