Cingesar le našel novega delodajalca

Darko Cingesar je vendarle našel nov klub. Po lanskoletni sezoni v Trimu, je 31-letni Škofjeločan ostal brez kluba rešitev pa je v zadnjem hipu našel pri matični RD Urbanscape Loki, ki je tako v svoje vrste dobila izkušenega rokometaša. Cingesar bo Loki pomagal v 1. ligi NLB.


Škofjeločan je v minuli sezoni zastopal barve Trima Trebnjega pred tem pa je v tujini igral na Hrvaškem in v Franciji. “Najprej bi se zahvalil vodilnim možem matičnega kluba, da smo se znova našli na skupni poti. Že ob koncu preteklega prvenstva sem vedel, da mi v Trebnjem pogodbe ne bodo podaljšali in sem ves čas iskal nov izziv na tujem,” je dejal Cingesar.

Ob morebitni ponudbi iz tujine bi lahko zapustil škofjeloško ekipo, kar je del dogovora slovenskega reprezentanta z matičnim klubom.

“Seveda še nisem obupal in menim, da še lahko igram rokomet tudi na najvišji ravni. Za to si bom brez dvoma prizadeval še naprej. Doslej rešitve s svojim agentom nisva našla, zato sem se res razveselil klica iz domače dvorane. V zadnjem obdobju sem bil veliko na treningih, žal pa nisem odigral nobene pripravljalne tekme, niti nisem okusil pravega rokometnega treninga v polju. Upam, da bom kmalu nazaj in da bom lahko čim prej pomagal svojim novim soigralcem,” je še dejal Cingesar.

Za reprezentanco Slovenije, katere del je že vrsto let in s katero je osvojil bron na SP v Franciji 2017, je zbral 86 nastopov in dosegel 141 golov. V klubski karieri je na domačih parketih igral še za Jeruzalem Ormož, Gorenje iz Velenja in Maribor Branik.

 

 

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji