Članice na žrebu za SP 2019 v četrtem bobnu

V petek zjutraj ob 9. uri po slovenskem času (spremljajte naš portal – PRENOS V ŽIVO) bo v Tokiu potekal žreb skupin prvega dela svetovnega prvenstva 2019 za članice, ki ga bo Slovenija pričakala v četrtem bobnu.


Žreb skupin prvega dela se bo začel ob 16.00 po japonskem, oziroma 9.00 po slovenskem času v Tokiu, neposredni prenos pa si bo moč ogledati tudi preko našega portala. Ekipe bodo razporejene v štiri skupine s po šestimi reprezentancami, izmed katerih se bodo najboljše štiri uvrstile v osmino finala. Japonska bo imela možnost sama izbrati skupino, v kateri bo želela igrati.

Slovenija se je na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo od 30. novembra do 15. decembra v Kumamotu, Yatsushiru in Yamagi, uvrstila po dveh junijskih zmagah proti Severni Makedoniji – 33:30 je bilo v Skopju, 38:27 pa v Celju. Za našo izbrano vrsto bo to šesti nastop na SP in četrti zaporedni na katerokoli veliko tekmovanje, s čimer članice nadaljujejo s potrebno kontinuiteto na poti do evropskega prvenstva 2022, ki bo potekalo v Sloveniji, Črni gori in Makedoniji.

BOBNI PRED ŽREBOM:

Boben 1: Francija, Rusija, Nizozemska, Romunija.
Boben 2: Norveška, Švedska, Madžarska, Danska.
Boben 3: Črna gora, Japonska, Nemčija, Srbija.
Boben 4: Španija, SLOVENIJA, Južna Koreja, Kitajska.
Boben 5: Brazilija, Angola, Senegal, Argentina.
Boben 6: Kazahstan, Kuba, Kongo, Avstralija.

 

Komentarji