Članice pričele s pripravami na EP

V sredo se je v Zrečah zbrala ženska članska reprezentanca. Ta bo pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja na Štajerskem trenirala do nedelje.


Slovenske rokometne asinje so se na prvi skupni trening podale po skoraj 10 mesecih, saj so le-tega nazadnje opravile decembra na svetovnem prvenstvu na Japonskem. V tokratnem reprezentančnem tednu, zaradi situacije s koronavirusom, preventivno, ne bodo odigrale nobene pripravljalne tekme, bodo pa zato čas v Zrečah skušale kar najbolje izkoristiti za osvežitev selektorjevih taktičnih zamisli v igri ter še nadgraditi že tako odlično vzdušje v slačilnici.

Obenem bo petdnevna reprezentančna akcija predstavljala prvi ciklus priprav na decembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 3. in 20. decembrom družno gostili Danska in Norveška. Slovenija bo svoje nastope začela v skupini A, v danskem Herningu. Uvodoma se bodo slovenska dekleta v petek, 4. decembra, ob 20.30 pomerile z gostiteljicami Dankami. Po dnevu premora ob 18.15 sledi tekma s Francozinjami, tretji obračun pa bo na sporedu v torek, 8. decembra. Tedaj se bodo Slovenke ob 18.15 po robu postavile Črnogorkam. Za slovensko žensko reprezentanco bo to peti zaporedni nastop na največjem tekmovanju.

Uroš Bregar, selektor ženske članske reprezentance:
“Glede na to, da smo zadnji resen trening opravili decembra na svetovnem prvenstvu, nas čaka veliko dela. Čas do nedelje bomo dobro izkoristili, ponovili naše zamisli v igri in jim tudi kaj dodali. Najpomembnejše je, da smo znova skupaj in da smo začeli s pripravami na decembrsko evropsko prvenstvo.”

Tjaša Stanko, slovenska reprezentantka:
“Vse smo komaj čakale, da se znova zberemo in skupaj zaigramo, saj sta nam zadnji dve reprezentančni akciji odpadli. Iz podobnih razlogov bomo trenirale le pet dni, a verjamem, da bomo ta čas zelo dobro izkoristile. Upam, da se nato novembra znova vidimo, težko pa je danes razmišljati za teden sni naprej, kaj šele za dober mesec. Upam in želim si, da bi vse potekalo tako, kot je zastavljeno.”

Komentarji