Črna Gora in Francija rezervirali vodilni mesti v skupini II.

Včeraj ob 18. sta se pomerili reprezentanci Romunije in Črne Gore, ob 20.30 pa še Francije in Nemčije. Črna Gora je prišla do epske zmage nad Romunijo (35-34) in tako ostaja v bitki za najvišja mesta, Francija pa je z zmago proti Nemčiji (29-21) rezervirala prvo mesto v skupini. 


Francija je že v preteklosti dominirala na srečanjih proti Nemčiji, saj je Nemčijo na velikih tekmovanjih ugnala že četrtič zapored. Francozinje so na tekmi prikazale odlično obrambo, kot tudi na celotnem prvenstvu, saj prejemajo zgolj 19,8 zadetkov na srečanje. Razpoložena je bila tudi njihova vratarka, Cleopatre Darleux, ki je branila s skoraj 35% odstotno učinkovitostjo. Navdušen je bil tudi francoski selektor Ilivier Krumbholz, ki je povedal: “Odigrale smo prepričljivo in lepo srečanje. Zelo sem vesel, da smo v polfinalu. Francoska obramba je delovala odlično. Pred tekmo smo vedeli, da ne bo lahko, a v končnici smo bile močnejše. To je lepa popotnica za polfinale.”

Tekma med Črno Goro in Romunijo je bila polna preobratov, v končnici pa so bile uspešnejše Črnogorke. Razpoložena je bila Jovanka Radičević, ki je z 205 goli izenačila strelski rekord evropskih prvenstev, Romunkam pa jih je zabila 8. “Neverjetno je. Ponosna sem na to ekipo in kako igramo. Zelo sem srečna, da potujemo v Slovenijo. Vse je odprto. Ponosna sem tudi na naše navijače, vidi se, da so nas prišli podpirat. To je za nas neverjetno,” je v izjavi za medije povedala Marta Batinović, vratarka Črne Gore. 

Komentarji