Črna Gora melje dalje, zanesljivi zmagi Francije in Danske

Včeraj se je pričel drugi del evropskega prvenstva, ki ga gostita Slovaška in Madžarska. Medtem, ko so bili v Bratislavi odigrani obračuni med Rusijo in Švedsko, Nemčijo in Španijo, ter Poljsko in Norveško, so bile v Budimpešti prav tako odigrane tri tekme, ki bodo odločale o končni uvrstitvi v polfinale. 


ČRNA GORA : HRVAŠKA  32:26 (15:9)
Vujović B. 7, Vujović M 7; Cupić 7, Cindrić 5

Ob 15.30 sta se v balkanskem derbiju pomerila Črna Gora in Hrvaška, tekmo pa so nekoliko presenetljivo prepričljivo dobili Črnogorci. Potem, ko so že ugnali Makedonce in Slovence so zobe pokazali tudi proti Hrvatom in s pomočjo velike borbenosti, ter dobrih obramb Nebojše Simića hitro prevzeli pobudo. V prvem polčasu je Črna Gora povsem dominirala in se na odmor podala s prednostjo +6, izjemna predstava pa se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Hrvaški selektor Hrvoje Horvat je v igro poslal tudi vratarja Mira Alilovića, ki je za reprezentanco zaigral sploh prvič po letu 2018, a Hrvaški se v drugem polčasu nikoli ni uspelo vrniti v igro. Črna Gora se bo na svojem drugem srečanju pomerila z Nizozemsko, Hrvaška pa z Dansko. Oba dvoboja bosta na sporedu jutri. 

FRANCIJA : NIZOZEMSKA  34:24 (15:12)
Minne 8, Tournat 5; Smits 4, Baijens 4

V drugem obračunu dneva v Budimpešti sta se pomerili Francija in Nizozemska. Francozi so po dokaz izenačenem prvem polčasu prišli do zanesljive zmage, saj so v drugem polčasu dosegli kar 19 golov. V prvem polčasu je Francozom precej težav povzročal nizozemski vratar Bart Ravensbergen, ki je v uvodnih 30 minutah celo dobil vratarski dvoboj z Vincentom Gerardom. Nizozemec je zbral 8 obramb, Francoz pa 7. V drugem polčasu je Gerard vendarle nadaljeval z dobro igro in na koncu vpisal 13 obramb, ter bil tudi proglašen za igralca srečanja. Prvi strelec tekme je bil Minne, ki je zabil kar 8 zadetkov in Francijo tako povsem približal polfinalu. 

DANSKA : ISLANDIJA  28:24 (17:14)
Gidsel 9, Svan 5, Hansen 5; Magnusson 8, Smarason 4

Zadnja tekma dneva je bila na sporedu v večernem terminu. Kljub temu, da so igrali brez ključnih rokometašev kot so Aron Palmarsson, Björgvin Pall Gustavsson in Bjarki Mar Elisson, so se Islandci dobro upirali favoriziranim Dancem. Kljub temu je bilo to premalo za končno zmago, ključ za končno zmago pa je bil danski vratar Kevin Møller, ki je v igro vstopil po 20 minutah in bil do konca srečanja pri obrambah uspešen kar 50%. Pomembna je bila tudi vrnitev Mathiasa Gidsela, ki je zbral 9 golov. V naslednjem krogu se bodo Danci pomerili s Hrvati, Islandci pa s Francozi.

Komentarji