Črnogorsko reprezentanco zamenjal za slovensko!

Pred Svetovnim prvenstvom na Poljskem in Švedskem je pri nas odjeknila novica, da bo desno krilo Pick Szegeda in občasni reprezentant Mario Šoštarić zamenjal slovensko reprezentanco za hrvaško in kasneje navedel še razloge. Pred tekmo med Črno Goro in Slovenijo, ki bo določila prvo mesto v kvalifikacijski skupini št. 7 za Evropsko prvenstvo 2024, je podobno sporočilo kot Zorman dobil Vlado Šola.  


Na seznamu Vladimirja Šole se je znašel tudi desni zunanji Dobove (lansko sezono član mladincev Trima), Mirko Latković. Ta se je ob vpoklicu odločil, da bo črnogorsko izbrano vrsto v bodoče zamenjal za slovensko. 

Vlado Šola, selektor Črne Gore:“Presenečen sem nad odločitvijo Latkovića, ki me je poklical in obvestil, da bo v prihodnosti nastopal za Slovenijo. Te odločitve resnično ne razumem. A želim izpostaviti, da imamo jasen plan, ki ga bodo tisti, ki so pripravljeni, sledili do potankosti in doživeli igranje za reprezentanco kot čast.”

Slovenci se bodo najprej pomerili proti Črni Gori 9. marca v Športnem centru Morača, tri dni kasneje pa v koprski Bonifiki. 

 

FOTO: Katja Markovič

Komentarji