Cvijič debitiral na klopi Ribnice s tesno zmago

Trener Gregor Cvijič je debitiral na klopi Ribnice s tesno zmago, potem ko je Mark Klarič v zadnjem napadu Ljubljančanov uspel zadržati strel Mihe Tomšiča.


V dvorani na Kodeljevem smo videli zanimivo in borbeno tekmo od vsega začetka. Ribničanom se je na začetku uspelo odlepiti za 2, potem, ko so povedli z 1-3. Žilavi Ljubljančani pa se niso dali in izid v 7 minuti poravnali na 3-3. Ribničani se v naslednjih minutah niso uspeli otresti in ekipa Ljubljane jim je ves čas dihala za ovratnik. V 25 minuti so Ljubljančani prvič povedli prek Mihe Tomšiča, ki je zadel za 12-11. Polčas se je končal z rezultatom 13-14 v prid Ribnice po dveh zadetkih Stefana Ranisavljeviča.

V drugem polčasu smo spet videli igro gol za gol, v 34 minuti pa se je Ribnica prvič odlepila za 3, ko je zadel Jan Pucelj. Ljubljančani so se še enkrat več vrnili v tekmo, za novo izenačenje na 18-18 pa je poskrbel Slavko Erak. Do konca tekme Ljubljani ni več uspelo povesti, Ribnica je na vsak njihov gol odgovorila z novim golom. V 45 minuti je Matej Arih prejel 2-minutno izključitev, ki pa je Ribnica ni kaznovala. Rok Setnikar je v 52 in 56 minuti ohranil mirno kri in izkoristil 7- metrovki, Ljubljana pa se od rezultata 27-27 ni več uspela pobrati. Sledila sta 2 zaporedna gola Ribnice za vodstvo 27-29. Miha Tomšič je imel v 59 minuti priložnost za izenačenje, a jo je zapravil. V zadnjem napadu je odgovornost prav tako prevzel Miha Tomšič, a Mark Klarič je ostal zbran in 2 točki sta romali v Ribnico.

MRK Ljubljana : RD Riko Ribnica 28:29(13:14) Tomšič in Pangerc 6, Setnikar 7, Eskeričič 6

FOTO: Timotej Prosenc

Komentarji