Dan D za slovenske rokometašice!

Pred Slovenkami je odločilna tekma na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem. Po uvodnih porazih proti gostiteljicam in branilkam naslova s Francije jih danes ob 18:15 čaka še obračun s Črno goro. Obračun, ki ga naše rokometašice ne smejo izgubiti.


Slovensko izbrano vrsto na tem srečanju zanima le zmaga. Ta jim prinaša napredovanje med najboljših 12 ekip, medtem ko jih poraz vrača v domovino.

Tudi Črnogorke so uvodni srečanji izgubile, a na omenjenih tekmah pokazale popolnoma drugačen obraz. Ob tesnem porazu proti Franciji (23:24), ko so praktično večino srečanja vodile, so se prikazale v zelo lepi luči, proti Danski pa so popolnoma popustile (19:28). Zaradi večjega števila doseženih zadetkov je reprezentanca Črne gore v medsebojni prednosti in za napredovanje potrebuje ‘zgolj’ izenačen izid. Slovenke so namreč z Dankami izgubile s 23:30, s Francozinjami pa s 17:27. Reši jih le še zmaga.

Zadnja tri soočenja z današnjimi nasprotnicami so varovanke Uroša Bregarja izgubile.  Nazadnje sta se reprezentanci pomerili pred dvema letoma na evropskem prvenstvu v Franciji. Takrat so Slovenke klonile z 32:36, prav tako so izgubile obe tekmi kvalifikacij za EP 2016 (doma z 20:22, v gosteh z 22:24).

 

Foto: RZS

Komentarji