Danci skupinski del zaključili z zmago nad Celjani

V zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov sta se v dvorani Zlatorog pomerila Celje in danski Aalborg. Celjani so tekmo pričakali v nekoliko bolj sproščenem vzdušju, saj so že pred zadnjim krogom bili obsojeni na sedmo mesto. Danci na drugi strani bi si v primeru zmage zagotovili peto mesto.


RK Celje Pivovarna Laško : Aalborg Handbold 31:34 (15:19)
Vlah, Ivanković in Marguč 5; Palmarsson 10, Bjornsen 6

Rokometaši Aalborga so za prvi zadetek potrebovali tri minute, takrat je v polno zadel Kristian Bjornsen. Prav norveški krilni igralec je na uvodu tekme povzročal največ preglavic pivovarjem, saj je po devetih minutah igre zbral že pet zadetkov (4:7). 5 minut dolg strelski post je nato pri Celjanih prekinil Ante Ivanković (5:8).

Celjski kapetan Aleks Vlah, ki bo kariero nadaljeval prav pri aktualnih danskih podprvakih, je na igrišče prvič stopil v 18. minuti pri izidu 7:12. Celjani so nato na račun dobrih kombinacij podaj in uigranih akcij uspeli držati stik z nasprotnikom (11:15).

V trenutkih, ko se je Skandinavcem zatikalo v fazi napada, je na sceno stopil Aron Palmarsson in s samostojno akcijo dosegel gol. Danci so tako na odmor odšli s prednostjo štirih zadetkov (15:19). Na začetku drugega dela je nekaj izjemnih obramb zbral Mikael Aggefors, gostje pa so ušli na šest golov prednosti (19:25). Celjski voz je nato naprej vlekel njihov kapetan, ki je dosegel štiri zaporedne zadetke, zaostanek pa je kljub temu še vedno znašal pet golov (24:29).

Celjani so Aalborgu dopuščali prelahke zadetke, zato jim, kljub uspešno zaključenim napadom, ni uspelo resneje ogroziti danske prednosti. Ta je namreč 7 minut pred koncem srečanja še vedno znašala šest golov (26:32). Gostje iz severa Danske so tako slavili z 31:34 in si zagotovili peto mesto v skupini B.

Foto: David Valant

Komentarji