Danes se začenja!

Danes ob 13. uri po slovenskem času se bo na glavnem olimpijskem stadionu v Tokiu (Japonska) začela otvoritvena slovesnost olimpijskih iger. Slovensko zastavo bosta nosila igralec namiznega tenisa Bojan Tokič in kajakašica Eva Terčelj.


Koga pa bi, če bi imel to možnost, za nosilca izbral Tokić? “Sebe! Ha ha … Poglejte, zastave ne nosi vedno tisti, ki je najboljši ali najbolj priljubljen. Tu sem najstarejši. Kapetan. Četrtič sem na OI. Mnogi so od mene mlajši tudi 20 let. Verjamem, da bodo tudi oni imeli možnost, da v prihodnje popeljejo Slovenijo v olimpijsko areno,” odgovarja in dodaja: “Vsekakor pa ne bi bil jezen, če bi zastavo nosil kdo drug. Luka Dončić, Primož Roglić ali Tadej Pogačar? V tem primeru bi dejal, da je izbor povsem normalen in pričakovan. Toda kapetan ni vedno tisti, ki zabija največ golov,” pišejo na Sportalu.

Slovenskih rokometašev žal ni na OI, so se pa na največji športni turnir na svetu udeležile naslednje moške rokometne reprezentance: Japonska, Danska, Argentina, Bahrajn, Španija, Egipt, Brazilija, Norveška, Francija, Portugalska, Nemčija in Švedska.

Tudi rokometašicam ta podvig žal ni uspel. Uvrščene ženske reprezentance pa so: Japonska, Francija, Brazilija, Južna Koreja, Angola, Nizozemska, Španija, Švedska, Madžarska, Rusija, Črna Gora in Norveška. 

Komentarji