Danes v 1. ženski rokometni ligi evropski dvoboj

Sedmi krog 1. ženske rokometne lige bosta sklenili ekipi RK Krim Mercator in ŽRK Mlinotest Ajdovščina.


Ekipi se bosta letos prvič srečali na prestavljeni tekmi 7. kroga. Rokometašice Krima še ne poznajo poraza, dosegle so 5 zmag na prav toliko tekmah. Rokometašice Mlinotesta imajo tekmo več in en remi, tako da bo to tekma za vrh lestvice. Z zmago bi se ena ali druga ekipa povzpeli na vrh.

Trenerka Krima, Nataša Derepasko je pred tekmo dejala: “Pred nami je serija treh tekem državnega prvenstva, ki jih moramo izkoristiti, da pridobimo samozavest pred gostovanjem v Rusiji. Mlinotest Ajdovščina je na tekmah proti Kristianstadu dokazala, da gre za kakovostno zasedbo, ki se lahko kosa tudi z evropskimi ekipami.”

Bivša igralka Krima, sedaj pa igralka Mlinotesta Ana Abina, pa je dejala: “V sredo nas čaka tekma proti Krimu Mercatorju, ki velja za favorita. Želimo si odigrati dobro tekmo in prikazati borbeno igro s čim manj tehničnimi napakami. Ne glede na to, da je pri Ljubljančankah prišlo do menjave trenerja, mislim, da ne bo večje spremembe v njihovi igri. Verjamem, da bomo prišle na tekmo motivirane, da prikažemo dobro igro v obrambi in napadu.”

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 7. KROG:
sreda, 3. november, 19.15:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Foto: Uroš Pihner

Komentarji