Danes večina tekem 1/8 finala pokala za moške

Danes bo na sporedu pet tekem 1/8 finala pokala Slovenije za moške. Tekmovalni dan odpirata Velenje in Slovenj Gradec.


V Velenju bomo spremljali prvoligški dvoboj med domačim Gorenjem in Slovenj Gradcem 2011. Gorenje je v 1/16 finala premagalo RD LL Grosist Slovan. Napeto je bilo v prejšnjem krogu na tekmi Slovenj Gradca, ko so premagali Rokometni klub Krško.

“S tekmo proti Slovenj Gradcu pričenjamo naporen ritem tekem. Med sabo se dobro poznamo, zato med nami ni skrivnosti. Na tekmo smo se pripravljali kot na vsako do sedaj. Za zmago bomo morali biti maksimalno zbrani in disciplinirani skozi celotno tekmo in dati vse od sebe. Vabim vse navijače, da se nam pridružijo in nam pomagajo. saj nam je z njimi lažje,” je pred srečanjem povedal rokometaš Gorenja Jernej Drobež.

Prvoligaško srečanje nas čaka tudi v Trebnjem, kamor prihaja zasedba iz Ribnice. Trebnje je za uvrstitev v 1/8 finala premagalo ŠD Moker – Kig. Ribnica pa je bila boljša od Maribora. Sandro Meštrić, rokometaš Ribnice je pred srečanjem povedal: “V sredo se začenja drugi del sezone s pokalno tekmo v Trebnjem. Ekipa Trimo Trebnje je v igralskem kadru doživela nekaj sprememb v igralskem kadru, saj so pripeljali nekaj novih igralcev, nekaj pa jih zaradi poškodb na žalost izgubili. V prvem delu sezone smo v Trebnjem vzeli točko, jutri pa gremo po zmago in nadaljevanje v pokalnem tekmovanju. Za nami so dobre priprave in pripravljeni smo, da leto 2022 začnemo z zmago!”

K Veliki Nedelji prihaja zasedba iz Ljubljane. Velika Nedelja je presenetila prvoligaše iz Šmartnega, tako da bodo želje po še enem tako velikem skalpu ogromne. Ljubljanska zasedba je bila boljša od Sevnice. V Ljubljani igrajo trije nekdanji rokometaši Velike Nedelje, Vid Lukman, Jure Lukman in Miha Kolmančič.

“Jutri nas čaka osmina finala pokala Slovenije. Na tekmo se bomo morali dobro pripraviti, če želimo napredovati v četrtfinale. Nasprotna ekipa v letošnji sezoni še ni zabeležila poraza. Tudi sam sem v preteklosti nosil dres Velike Nedelje in se zavedam, da bo motivacija z njihove strani na izredno visokem nivoju. Ne skrivamo, da bomo jutri v vlogi favorita, ampak potrebno bo to tudi pokazati na igrišču,” je pred srečanjem dejal Kolmančič.

RD Moškanjci-Gorišnica bo gostila rokometaše Ivančne Gorice. Ivančna Gorica je brez večjih težav v 1/16 finala premagala Radgono in je tudi na tokratnem srečanju v vlogi velikega favorita.

Na Ptuj prihajajo serijski slovenski prvaki iz Celja. V prejšnjem krogu je bil Ptuj s 35:32 boljši od Rudarja, Celjani pa so bili boljši od rokometašev iz Nove Gorice.

Prihodnji teden sledi še zadnji obračun 1/8 finala pokala med RK Dol TKI Hrastnik in MRK Krka.

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji